Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκία και Ρωσία συνεργάζονται για την ανάπτυξη τουρκικού μαχητικού-Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!

Η Τουρκία και η Ρωσία συνεργάζονται στον αμυντικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους TF-X, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ.

"Υπάρχουν πολλές διατάξεις για τη συνεργασία στις συνομιλίες μας με τη Ρωσία. Περιλαμβάνουν θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των εθνικών πολεμικών αεροσκαφών [TF-X] [της Τουρκίας]. Δεδομένου ότι το εθνικό αεροσκάφος TF-X θα εγκαταλείψει το υπόστεγο του αεροπλάνου το 2023, υπάρχει τύπος κινητήρα που επιλέξαμε και υπάρχουν ορισμένα συστήματα. Όμως θα υποβληθεί σε σταδιακή διαδικασία αντικατάστασης, ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και εντοπισμού ορισμένων συστημάτων με τον καιρό. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ενδέχεται να γίνουν συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά για συγκεκριμένα συστήματα εντοπισμού. Σήμερα , δεν συζητάμε τόσο ευρύ φάσμα λεπτομερειών», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ δήλωσε τον Αύγουστο ότι η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για θέματα συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους TF-X.

Η Τουρκία εργάζεται στα έργα του εθνικού της μαχητικού αεροσκάφους από το 2016. Συμμετέχει και η βρετανική BAE Systems. Οι εργασίες για το TF-X πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα με τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Η γειτονική μας χώρα όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις ήταν προγραμματισμένο να λάβει περίπου εκατό τέτοια αεροσκάφη, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκλεισαν την Τουρκία από το πρόγραμμα μετά την αγορά από την Τουρκία ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ