Κόσμος

Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου - Επισήμως έφτασαν τους 14

Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου στην Ινδονησία καθώς τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (5.12.2021) η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (BNPB), την ώρα που οι ομάδες έρευνας και διάσωσης αναζητούν τυχόν θύματα σε ένα τοπίο που έχει καλυφθεί από πυκνά στρώματα τέφρας.

Η έκρηξη κατέστρεψε μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα που συνδέει δύο περιοχές στο Λουμάτζαγκ με την πόλη Μαλάνγκ, ενώ κτίρια υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ένας αξιωματούχος της BNPB ανακοίνωσε πως 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πενήντα έξι τραυματίστηκαν ενώ 1300 αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους. Πιο συγκεκριμένα, όσοι τραυματίστηκαν, φέρουν εγκαύματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Στην περιοχή Σουμπεργούλουχ, πυκνό στρώμα στάχτης έχει σκεπάσει τα κατεστραμμένα σπίτια. Εθελοντές προσπαθούν να απομακρύνουν τους οδηγούς που θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους κοντά στο Σεμέρου, μεταδίδει το Reuters.

Σε ένα βίντεο που κατέγραψε ένας κάτοικος της Λουμάτζανγκ και εθελοντής, ο Ταουφίκ Ισμαήλ Μαρζούκι, διακρίνονται αστυνομικοί και στρατιωτικοί να προσπαθούν να ανασύρουν πτώματα με τα γυμνά χέρια τους.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ