Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Έρευνα των ΗΠΑ για την πιθανότητα πρόκλησης απωλειών σε αμάχους έπειτα από χτύπημα με drones στην Συρία

Ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) λοχαγός Μπιλ Ούρμπαν επιβεβαίωσε στο Fox News ότι ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε την επίθεση στις 3 Δεκεμβρίου στο βορειοδυτικό συριακό κυβερνείο της Ιντλίμπ, αποκαλύπτοντας ότι ο στόχος ήταν ανώτερος ηγέτης και σχεδιαστής της Αλ Κάιντα.

"Οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επίθεση κοντά στην Ιντλίμπ της Συρίας, στις 3 Δεκεμβρίου, στοχεύοντας έναν ανώτερο ηγέτη και σχεδιαστή της Αλ Κάιντα», δήλωσε ο Urban σε μια δήλωση στο ειδησεογραφικό δίκτυο που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. «Το χτύπημα διεξήχθη χρησιμοποιώντας drones MQ-9 Reaper».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε τον Musab Khalid Kin’an, έναν φοιτητή της Τουρκικής γλώσσας που εργαζόταν ως σωματοφύλακας του ανώτερου ηγέτη της Αλ Κάιντα Horas al-Din Abu Abdulrahman al-Makki.

Από το χτύπημα τραυματίστηκαν επίσης πέντε πολίτες, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, οι οποίοι έτυχε να περάσουν από τη μοτοσυκλέτα του Kin’an όταν στοχοποιήθηκε.

O Urban αναγνώρισε στο Fox News ότι μια «αρχική ανασκόπηση αυτού του χτυπήματος δείχνει την πιθανότητα για πιθανές απώλειες αμάχων».

«Δεν επιθυμούμε την απώλεια αθώων ζωών και λαμβάνουμε όλα τα δυνατά μέτρα για να τις αποτρέψουμε. Η πιθανότητα απώλειας αμάχου αναφέρθηκε αμέσως στην Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ. Ξεκινάμε μια πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών και θα δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματα όταν είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ο Urban.

Υπό την κυριαρχία της Hay'at Tahrir al-Sham που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, το Idlib έγινε ένα μεγάλο ασφαλές καταφύγιο για καταζητούμενους τρομοκράτες στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, οι μαχητές και οι ηγέτες της τρομοκρατικής ομάδας δεν στοχοποιούνται από τις ΗΠΑ.

Όλες οι πρόσφατες επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ στο Ιντλίμπ στόχευαν το Χόρας αλ-Ντιν. Τον Σεπτέμβριο, μια επίθεση drone σκότωσε τον ανώτερο ηγέτη της τρομοκρατικής ομάδας Σαλίμ Αμπού-Αχμάντ στην ανατολική ύπαιθρο του κυβερνείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ