Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Μπλόκο στη Λιβύη και με την υποψηφιότητα του Τουρκόφιλου πρωθυπουργού

Για ακόμη μια φορά το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ που παρακολουθεί στενά όσα διαδραματίζονται στην Λιβύη ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου έπεσε μέσα στις εκτιμήσεις του... Μόλις χθες γράφαμε για κινούμενη άμμο στο τοπίο στη Λιβύη και σχολιάσαμε πως η αναβολή των εκλογών φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ.

Μετά από τις εξελίξεις με τις υποψηφιότητες του υιού Καντάφι και του Στρατάρχη Χαφτάρ έχουμε νέα εξέλιξη και με την υποψηφιότητα του φιλότουρκου πρωθυπουργού της προσωρινής μεταβατικής-υποτίθεται- κυβέρνησης. 

Η ένσταση στην αίτηση υποψηφιότητας του πρωθυπουργού της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (UBH) Abdulhamid Dibeybe σχετικά με τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου στη χώρα έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις της διαδικτυακής εφημερίδας Fawasel με έδρα τη Λιβύη, o άλλος υποψήφιος για την προεδρία Fethi Başağa και ορισμένοι πολίτες αντιτάχθηκαν στην υποψηφιότητα του Τουρκόφιλου πρωθυπουργού.  Η Επιτροπή Εφέσεων του Εφετείου έκανε δεκτή την ένσταση και ξεκίνησε έρευνα για την κατάσταση.

https://www.youtube.com/watch?v=LfO9GQd80cE

Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι αυτόματα υποψηφιότητά ακυρώνεται.

Η αποδοχή της ένστασης δεν σημαίνει ακύρωση της υποψηφιότητας του. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ένστασης, οι υποψήφιοι ή οι πολίτες μπορούν να προσφύγουν στο Εφετείο, επικαλούμενοι τους λόγους. Το δικαστήριο που αξιολογεί την ένσταση κοινοποιεί το αποτέλεσμα στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή.

Η ακύρωση ή αποδοχή των αιτήσεων των υποψηφίων ανήκει στις αρμοδιότητες της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής. Η Επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη δήλωση για το θέμα.

Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Λιβύης ανακοίνωσε στις 24 Νοεμβρίου ότι οι αιτήσεις 73 υποψηφίων έγιναν καταρχήν αποδεκτές και ότι η διαδικασία προσφυγής είχε ξεκινήσει.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε γράψει πως ούτως ή άλλως είναι παράνομη η συμμετοχή στις εκλογές του τουρκόφιλου  Πρωθυπουργού Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος είναι ένα μήνα πρίν τις εκλογές στη θέση του, αν και δεν θα έπρεπε να μετέχει καν στην εκλογική διαδικασία αφού αυτό ήταν προαπαιτούμενο όταν ανέλαβε μεταβατικός Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τουρκική διείσδυση στο Αιγαίο-Στα δικαστήρια Ροδίτης και Τούρκοι μέτοχοι ελληνικής ακτοπλοϊκής εταιρείας που έπαθε ζημιά 120.000 ευρώ

Οι ίδιοι Τούρκοι ήταν ταυτόχρονα και μέτοχοι σε ξενοδοχειακές μονάδες στην Ρόδο-Ο Φιντάν θέλει επιχειρηματικές...
Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...