Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Total Defence και στην Ασία! Τεράστια ενίσχυση του ιαπωνικού στρατού -Ποιες οι απειλές-"Να είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε εχθρικές βάσεις''

Η «εχθρική απειλή» μεγάλωσε. Ο ιαπωνικός στρατός θα ενισχυθεί...

Μόλις προχθ;eς γράφαμε πως άπαντες τείνουν να υιοθετήσουν το δόγμα του Total Defence και με προϋπολογισμούς “μαμούθ” τινάζουν την μπάνκα στον αέρα για την Άμυνα. 

Κι έρχεται η σειρά της Ιαπωνίας... Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Kishida Fumio δήλωσε ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τις ικανότητες των Δυνάμεων Αυτοάμυνας (SDF) ενόψει της αστάθειας της κατάστασης ασφαλείας γύρω από τη χώρα του.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας δήλωσε την Παρασκευή ότι θα επιδιώξει πρόσθετες δαπάνες ρεκόρ 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος για να επιταχύνει τις αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού, επικαλούμενο το «ολοένα και πιο αυστηρό» περιβάλλον περιφερειακής ασφάλειας.

Στην ομιλία του κατά την επίσκεψή του στη Βάση Ασάκα, η οποία ανήκει στις Δυνάμεις Χερσαίας Αυτοάμυνας (GSDF), ο Κισίντα δήλωσε ότι η κατάσταση ασφαλείας γύρω από τη χώρα του αλλάζει «πιο γρήγορα από ποτέ».

Σημειώνοντας ότι ανησυχούν για τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Κίνας και την ανάπτυξη τεχνολογιών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, ο Kishida είπε: «Τα πράγματα που συνηθίζονται να συμβαίνουν στα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας είναι οι σημερινές πραγματικότητες».

Δηλώνοντας ότι οι απειλητικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, ο Κισίντα είπε: «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών από τη Βόρεια Κορέα, όπως τα υπερηχητικά όπλα και οι ακανόνιστοι πύραυλοι τροχιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεσοπρόθεσμο Αμυντικό Πρόγραμμα

Ο Κισίντα σημείωσε ακόμη ότι η Κίνα έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της ικανότητα «χωρίς να καταφεύγει σε επαρκή διαφάνεια» και «έχει επιδείξει μονομερείς προσπάθειες να αλλάξει το status quo στην περιοχή».

Δίνοντας το σήμα ότι η χώρα του θα αναθεωρήσει την πολιτική στρατιωτικής ισχύος της, ο Κισίντα είπε ότι έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να προετοιμαστεί για την ενημέρωση της «Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας» και του «Μεσοπρόθεσμου Αμυντικού Προγράμματος».

Λέγοντας ότι η στρατιωτική δομή της Ιαπωνίας θα ενισχυθεί, ο Kishida δήλωσε ότι σε αυτό το πλαίσιο, θα αξιολογηθούν όλες οι επιλογές "συμπεριλαμβανομένου του να φτάσουν οι SDF (Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας) στην ικανότητα να χτυπήσουν εχθρικές βάσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας είναι οι ενοποιημένες στρατιωτικές δυνάμεις της Ιαπωνίας που ιδρύθηκαν το 1954 και εποπτεύονται από το Υπουργείο Άμυνας. Τα τελευταία χρόνια έχουν ασχοληθεί με διεθνείς ειρηνευτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ.

Σημειώνοντας ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε μια πολιτική «διπλασιασμού των στρατιωτικών της δαπανών», ο Κισίντα δήλωσε ότι θα κάνουν «ήρεμες και ρεαλιστικές συζητήσεις» για να προστατεύσουν τις ζωές των ανθρώπων. 

Η κινητικότητα των Ιαπώνων ολοένα και μεγαλώνει. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει και τα σενάρια για ρωσο-ιαπωνική συμμαχία, όπως τα αποκρυπτογραφεί ο Pedro Lafuente αναλυτής ειδικευμένος στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ