Κόσμος

Αργεντινή: Μεγάλη εκλογική ήττα περιμένει τους Περονιστές

Στις εκλογές, που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο αλλά μετατέθηκαν λόγω της πανδημίας, θα ανανεωθούν οι μισές από τις έδρες της Βουλής και το ένα τρίτο των εδρών στη Γερουσία. Θα δώσουν δε, την ευκαιρία στην κοινή γνώμη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αύξηση του ποσοστού της φτώχειας εν μέσω της πανδημίας, που έχει φτάσει το 42%(!) επί των 45 εκατ. πολιτών, αλλά και την εκτίναξη του πληθωρισμού, ο οποίος «τρέχει» πάνω από το 50%!

Νέα συμφωνία με το ΔΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κεντροαριστεροί Περονιστές του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντεζ έχουν ήδη στις… πλάτες τους μια βαριά ήττα στις προκριματικές του Σεπτεμβρίου και έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για νέες απώλειες. Πραγματικά οι δημοσκοπήσεις προμηνύουν σημαντικές απώλειες για το κυβερνών κόμμα Frente de Todos κόντρα στο συντηρητικό κόμμα του Μαουρίτσιο Μάκρι, οι οποίες θα δυσχεράνουν πολύ σοβαρά το έργο του Φερνάντεζ, στα δύο χρόνια που απομένουν στη θητεία του και ειδικά στην προσπάθεια του να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας και να εμποδίσει μια νέα χρεοκοπία.

Η χώρα βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας με το ΔΝΤ για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των χρεών της. Συνολικά εκκρεμούν πληρωμές 45 δισ. δολάρια που η κυβέρνηση δηλώνει πως η χώρα δεν μπορεί να καλύψει λόγω των επιπλοκών που έφερε ο κορωνοϊός.

Η οικονομία της Αργεντινής βρίσκεται σε ύφεση ήδη πριν την πανδημία, από το 2018, αν και η κρίση που ακολούθησε επιδείνωσε την κατάσταση με την υποχώρηση του ΑΕΠ να φτάνει το 9,9% πέρυσι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ