Κόσμος

Στην Μεσόγειο πλοία του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Ένα τμήμα πλοίων του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αποτελούμενο από τη φρεγάτα "Admiral Grigorovich", το περιπολικό "Dmitry Rogachev" και το σωστικό ρυμουλκό "SB-742" από τη μόνιμη ομάδα του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο, έφτασε στο λιμάνι της Αλγερίας για συμμετοχή στη διεθνή άσκηση «Κοινοί ναυτικοί ελιγμοί - 2021» με τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας.

Η άσκηση θα διαρκέσει έως τις 20 Νοεμβρίου. Κατά τη φάση της ξηράς, τα πληρώματα των ρωσικών και αλγερινών πλοίων θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις επικοινωνίας, ενημερώσεις για επεισόδια κοινών ενεργειών, εκπαίδευση ομάδων επιθεώρησης, άσκηση επίδειξης για τον έλεγχο ζημιών και προκαταρκτική διάσκεψη πριν από τη ναυτική φάση της άσκησης.

Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση κοινών δράσεων των ναυτικών των δύο χωρών, για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή. Οι κύριοι στόχοι της άσκησης ήταν η ανάπτυξη της ρωσο-αλγερινής στρατιωτικής συνεργασίας, η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των στόλων στην εκτέλεση συγκεκριμένων καθηκόντων, ο σχεδιασμός και ο συντονισμός κοινών ναυτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που συμφωνήθηκε από τα μέρη, η άσκηση διευθύνεται από έναν εκπρόσωπο του αλγερινού Ναυτικού - τον διοικητή της Κεντρικής Περιφέρειας του Αλγερινού Ναυτικού, Αντιναύαρχο Qaid Nordin. Επικεφαλής της άσκησης από τη ρωσική πλευρά ορίστηκε ο υποναύαρχος Viktor Kochemazov, διοικητής της ναυτικής βάσης Novorossiysk του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Από το Πολεμικό Ναυτικό της Αλγερίας συμμετέχουν στην άσκηση: η φρεγάτα «Harrad» με ελικόπτερο, το εκπαιδευτικό πλοίο «La Summam», το πλοίο διάσωσης «El Munjid», ένα περιπολικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης. . 

https://twitter.com/MrPrismakov/status/1459407467956383749?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ