Κόσμος

Κοινωνική “δηλητηρίαση”! Έγγραφο ντοκουμέντο αποκαλύπτει τακτικές “συμμόρφωσης” και “υπακοής” των πολιτών

Προ δεκαημέρου γράφαμε για τις καταγγελίες για ψυχολογικές στρατιωτικές τεχνικές στον άμαχο πληθυσμό και τις τεχνικές προπαγάνδας παραδέχεται επίσημη διοίκηση των καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων

Σάλο τώρα έχει προκαλέσει διαγραμμένο report της βρετανικής κυβέρνησης που πανηγυρίζει για τον τρόπο με τον οποίο το κοινό αρέσκεται να «συμμορφώνεται»
Μάλιστα εκτιμάται πως οι τεχνοκράτες της κλιματικής αλλαγής σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες μεθόδους με αυτές που έπεισαν το κοινό να υπακούσει στο lockdown.

Αναλυτικότερα, μια διαγραμμένη κυβερνητική έκθεση που διερευνά πώς να κάνει το κοινό να αλλάξει τη συμπεριφορά του για να αποδεχθεί τη νέα «πράσινη οικονομία» αποκαλύπτει πώς οι περιορισμοί του COVID-19 έχουν δημιουργήσει έναν πληθυσμό με «βαθιά ευλάβεια» για την εξουσία και «ισχυρή τάση συμμόρφωσης».

Η έκθεση δημοσιεύτηκε κατά λάθος από τη βρετανική κυβέρνηση πριν αποσυρθεί βιαστικά, αλλά πολλοί δημοσιογράφοι κατάφεραν να ανακτήσουν το περιεχόμενό της.

Το έγγραφο διερεύνησε πώς να οπλιστεί η συμπεριφορική ψυχολογία για να «ωθήσει» το κοινό να υποστηρίξει μέτρα και να υιοθετήσει συμπεριφορές χωρίς να γνωρίζει ρητά ότι υφίσταται χειραγώγηση.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι ίδιες τεχνικές που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να αναγκάσει τους ανθρώπους να αποδεχτούν το lockdown θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τους κάνουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους στο όνομα της πρόληψης της κλιματικής αλλαγής.

https://www.youtube.com/watch?v=1VBb4UkuQ68Υπό τον τίτλο «αρχές για επιτυχημένη συμπεριφορά», αναφέρονται.... τα ύστερα του κόσμου!!

«Οι κυβερνητικές δηλώσεις, οι ενέργειες και οι νόμοι διαμορφώνουν δυναμικά τις αντιλήψεις περί κανονιστικής και αποδεκτής συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, ακόμη και με τη δημόσια κριτική να είναι υψηλή, πολλοί εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται την έγκριση της κυβέρνησης ως το κριτήριο για την ασφαλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του COVID-19 που μας επιτρέπεται να κάνουμε κάτι τώρα, “γιατί έτσι πρέπει να μένουμε ασφαλείς”.. Αυτό αποκαλύπτει, για πολλούς, μια βαθιά ευλάβεια για τη νόμιμη κυβερνητική εξουσία, ανεξάρτητα από τις προσωπικές πολιτικές απόψεις κάποιου» αναφέρεται!

«Η αντιληπτή υποκρισία μπορεί να κάνει πολλά για να υπονομεύσει τις προσπάθειες για την οικοδόμηση δημόσιας συμμετοχής και υποστήριξης. Αυτό παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όταν εξέχουσες προσωπικότητες των αρχών παραβίασαν τις κατευθυντήριες γραμμές, οδηγώντας σε μετρήσιμες μειώσεις στη συμμόρφωση του κοινού καθώς και σε αλλαγή νοοτροπιών» συμπληρώνεται στην αναφορά.

«Η πράσινη πολιτική έχει παρόμοια βαθιά ριζωμένα ζητήματα φήμης με την υποκρισία των ελίτ», σημειώνει η εφημερίδα Breitbart News Network. «Ένα κοινό χαρακτηριστικό των συνόδων κορυφής για την κλιματική αλλαγή ήταν οι υψηλού προφίλ συμμετέχοντες που έφτασαν με ιδιωτικό ή κυβερνητικό τζετ, μια αποσύνδεση μεταξύ λέξης και πράξης που φαίνεται απίθανο να εξαφανιστεί στο εγγύς μέλλον».

Το έγγραφο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι μπορούν πολύ εύκολα να «ωθηθούν» να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους ως απάντηση στις κυβερνητικές ανακοινώσεις και «έχουν ισχυρή τάση να συμμορφώνονται».

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ακόμη και αν οι επιβαλλόμενες αλλαγές στον τρόπο ζωής δεν είναι επιθυμητές από το κοινό, οι περισσότεροι τείνουν να ευθυγραμμίζονται με το νέο status quo μάλλον γρήγορα.Το επίμαχο report προετοιμάστηκε από την ομάδα Behavioral Insights Team (BIT), έναν οιονεί κυβερνητικό φορέα που ήταν μέρος της προσπάθειας χρήσης «ολοκληρωτικών» και «ανήθικων» μεθόδων ενστάλαξης φόβου στον πληθυσμό ως μέσο φόβου για συμμόρφωση με το lockdon και τους κανόνες του.

Μια σχετική ομάδα, η ομάδα Scientific Pandemic Insights Group on Behaviors, προειδοποίησε κατά την έναρξη του πρώτου lockdown ότι «σημαντικός αριθμός ανθρώπων εξακολουθεί να μην αισθάνεται επαρκώς προσωπικά απειλούμενος [από τον Covid-19]».

«Το αντιληπτό επίπεδο προσωπικής απειλής πρέπει να αυξηθεί μεταξύ εκείνων που εφησυχάζουν, χρησιμοποιώντας σκληρά συναισθηματικά μηνύματα», πρόσθεσε η ομάδα, οδηγώντας σε πολυάριθμες άθλιες εκστρατείες προπαγάνδας που υπερέβαλαν την απειλή του COVID για να εκφοβίσουν το κοινό..

Εν ολίγοις, το κοινό είναι σε μεγάλο βαθμό ασυνείδητο και υπάκουο και μπορεί να αναγκαστεί να συμβαδίσει με σχεδόν οτιδήποτε, αρκεί να βομβαρδίζεται με τη σωστή προπαγάνδα, υποστηρίζουν οι....ειδικοί!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...