Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Εκεί που ήσουν ήμουνα! Σκηνικό Έβρου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ-Τώρα νιώθουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι την αξία της Ελλάδας (Βίντεο)

Τώρα αντιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση πόσο σημαντική ήταν η παρουσία των ελληνικών δυνάμεων πέρυσι στον Έβρο όταν ο Ερντογάν έστειλε τα μεταναστευτικά του...στρατεύματα κατά της χώρας μα και της Ευρώπης. 

Κρύος ιδρώτας έχε λούσει την ΕΕ με όσα συμβαίνουν στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. Κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται με ολοένα και πιο επιθετικές προσπάθειες να προσπεράσουν φράχτες και εμπόδια.

Από το περασμένο καλοκαίρι, ο Λουκασένκο "γλεντάει" την ΕΕ αφήνοντας ορδές μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική να περάσουν στην ΕΕ ως εκδίκηση για τις κυρώσεις της ένωσης. Για να προστατευτεί η Πολωνία καθώς και για να προστατέψει και την ΕΕ, η χώρα έχει ενισχύσει την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων. Υπήρξαν επίσης απαιτήσεις στην ΕΕ πως πρέπει να αναδιατυπώσει τους νόμους της για το άσυλο και η Ένωση έστειλε συνοριοφύλακες στη Λιθουανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ η ΕΕ και τα πληγέντα κράτη μέλη συζητούν τι να κάνουν στη συνέχεια, οι μετανάστες συνεχίζουν να υπερβαίνουν τα όρια. Ο στόχος για την πλειοψηφία εξ αυτών είναι η Γερμανία ή η Σουηδία.

Η Πολωνία έχει αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε 10.000. Ο λόγος για αυτό προφανώς και είναι ο συνεχιζόμενος υψηλός αριθμός προσφύγων.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ