Κόσμος

Τουρκία - Σοϊλού: "Γραμμένες" τις έχουν τις αντιδράσεις όλων για τους 10 πρέσβεις

Το ζήτημα με τους δέκα πρεσβευτές συνεχίζει να απασχολεί την Τουρκία. Προς αναζήτηση «φόρμουλας» ώστε να πέσουν οι τόνοι της τουρκικής κυβέρνησης όσον αφορά τον χαρακτηρισμό των δέκα πρεσβευτών που χαρακτηρίστηκαν ανεπιθύμητοι στην χώρα, βρίσκεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Τζουμχουριέτ σε άρθρο της με τίτλο « Η διπλωματία του ενός» , οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών, μελετούν προσεκτικά το πώς πρέπει να χειριστούν το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σχετική εντολή Ερντογάν δεν έχει εκτελεστεί ακόμη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μάλιστα να αναφέρει χθες 24/10 πως δεν είναι σίγουρο το ότι όντως θα εκτελεστεί δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «θα το συζητήσουμε».

Οι δηλώσεις Σοϊλού

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Σουλειμάν Σοϊλού αναφερόμενος στο ζήτημα των δέκα πρεσβευτών δήλωσε πως οι χώρες τους μπορούν να έρθουν όλες μαζί εναντίον της Τουρκίας.

«Σύντομα θα δείτε ο λόγος της Τουρκίας να μετρά σε όλον τον κόσμο. Δεν φοβόμαστε. Εμείς μόλις τώρα ξεκινήσαμε», είπε συγκεκριμένα. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ