Κόσμος

Λα Πάλμα: Επιχείρηση διάσωσης σκύλων που εγκλωβίστηκαν στη λάβα

Για να επιβιώσουν έχουν επιστρατευτεί drones που τους ρίχνουν τροφή από τον αέρα, ενώ ειδικοί καταστρώνουν σχέδια για τον απεγκλωβισμό τους.

Εν τω μεταξύ, δεν λέει να ησυχάσει το ηφαίστειο. Χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να σωθούν, όμως οι τέσσερις σκύλοι αποκλείστηκαν σε αυτή την υπερυψωμένη αυλή, περικυκλωμένοι από ηφαιστειακή στάχτη και λάβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επί τρεις εβδομάδες τα ζώα επιβιώνουν με λίγη τροφή που τους ρίχνουν από τον αέρα, με drone. Τώρα οι χειριστές θα προσπαθήσουν να τα σώσουν με δίχτυ που θα το μεταφέρει ένα μεγαλύτερο drone.

Πώς θα γίνει η επιχείρηση διάσωσης

Ο Χαβιέ Περέιρα, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας drone δήλωσε: «Είτε θα τα βγάλουμε είτε θα μείνουν εκεί. Αν υπάρχει άλλη επιλογή διάσωσης, ας γίνει. Αν δεν υπάρχει και είναι η τελευταία, θα πάμε να τους σώσουμε».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πώς θα καταφέρουν να βάλουν τα ζώα στο δίχτυ, δηλαδή πως θα τα παγιδεύσουν, για να τα απομακρύνουν το ένα μετά το άλλο. Επιπλέον, η επιχείρηση πρέπει να γίνει γρήγορα έτσι ώστε το drone να μη χάσει ταχύτητα ενώ πετά πάνω από τη λάβα, λένε οι χειριστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα μήνα μετά την πρώτη έκρηξη, ποτάμια λάβας εξακολουθούν να ρέουν στις πλαγιές καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμα τους. Δύο χιλιάδες σπίτια και άλλα κτίρια κάηκαν, ενώ οι χιλιάδες εκτοπισμένοι κάτοικοι χάνουν τις ελπίδες για σύντομη επιστροφή στα σπίτια τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ