νοσοκόμος
Κόσμος

Τέξας: Νοσοκόμος σκότωνε ασθενείς «για πλάκα»-Τους έκανε ένεση με αέρα

Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει ένας νοσοκόμος, ο οποίος σκότωσε τέσσερις ασθενείς που ανέρρωναν μετά από εγχείρηση καρδιάς στο Τέξας. 

Ο 37χρονος Γουίλιαμ Ντέιβις κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία τεσσάρων ατόμων στα οποία έκανε ένεση με αέρα, ενώ νοσηλεύονταν μετεγχειρητικά στο νοσοκομείο που εργαζόταν, από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι και τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο εισαγγελέας Κρις Γκέιτγουντ τόνισε ότι ο Ντέιβις ήταν ένας «κατά συρροή δολοφόνος μέσα στο νοσοκομείο», ενώ «σκότωσε σκόπιμα τα θύματά του με αέρα στις φλέβες τους».

Το κίνητρό του μάλιστα ήταν «απλό»: «Του αρέσει να σκοτώνει ανθρώπους» αποφάνθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσθεσε, δε, ότι «του άρεσε να μπαίνει στα δωμάτια και να τους κάνει ένεση με αέρα. Παρακολούθησε τους ασθενείς από μόνιτορ και περίμενε επειδή του άρεσε».

«Σκότωσε αυτούς τους τέσσερις ασθενείς. Το έκανε επίτηδες. Το έκανε με έγχυση αέρα στις αρτηρίες τους. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Σμιθ, Τζέικομπ Πούτμαν.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Γκέιτγουντ, Φίλιπ Χέις, ισχυρίστηκε ότι ο Ντέιβις «δεν είχε λόγο να σκοτώσει».

«Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Ποιο είναι το κίνητρο; Τίποτα από αυτά δεν βγάζει νόημα. Προσπαθείτε να σκοτώσετε ανθρώπους ή να τους σώσετε; Γιατί εδώ κάνουμε και τα δύο», τόνισε.

Ο Ντέιβις, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τέσσερις δολοφονίες, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη, ακόμα και θανατική ποινή την οποία ζήτησε η εισαγγελία. Ήταν νοσηλευτής στο «Christus Trinity Mother Frances Louis and Peaches Owen Heart Hospital» στο Tyler, όπου σκότωσε τέσσερις ασθενείς, τους John Lafferty, Ronald Clark, Christopher Greenaway και Joseph Kalina. Όλοι τους ανέρρωναν από επέμβαση στην καρδιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ