Κόσμος

Facebook: Πρόστιμα για διακρίσεις σε βάρος Αμερικανών εργαζόμενων

Το Facebook κατηγορήθηκε από το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για «διακρίσεις σε βάρος των Αμερικανών πολιτών στην προσφορά εργασίας, σε σχέση με αλλοδαπούς αργαζόμενους.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι έγινε διακανονισμός με την εταιρεία. «Η Facebook δεν είναι υπεράνω του νόμου και πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους της χώρας μας για τα πολιτικά δικαιώματα, οι οποίοι απαγορεύουν τις πρακτικές  διακρίσεων στις προσλήψεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Κρίστεν Κλαρκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε υποβάλει μήνυση κατά της Facebook, τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγο πριν λήξει επισήμως η θητεία του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε κατηγορήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα ότι είχε δεσμεύσει περισσότερες από 2.600 κενές θέσεις μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Σεπτεμβρίου 2019 για αλλοδαπούς με προσωρινή κάρτα εργασίας , για τους οποίους η εταιρεία στόχευε να ζητήσει άδειες μόνιμης διαμονής. «Το γεγονός αυτό συνιστούσε διάκριση σε βάρος των Αμερικανών πολιτών», τόνισε η εκπρόσωπος.

Όπως αποδείχτηκε, η Facebook δεν δημοσίευσε τις εν λόγω θέσεις στον ιστότοπό της, δεν δέχθηκε διαδικτυακές αιτήσεις και αρνήθηκε να δεχτεί Αμερικανούς πολίτες για τις θέσεις

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ