Κόσμος

Ιταλία: Ειρηνικές κινητοποιήσεις αντιεμβολιαστών ξανά στη Ρώμη

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν μαζική, με στόχο την πρόληψη τυχόν βίαιων παρεκτροπών, μετά τις καταστροφές και τις συγκρούσεις του περασμένου Σαββάτου, σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ ΜΠΕ από τη γειτονική χώρα.

Τα ιταλικά ΜΜΕ προβάλλουν, μάλιστα, με ιδιαίτερη έμφαση την εικόνα μερικών αστυνομικών, με τριαντάφυλλα στο χέρι. Τους τα δώρισαν γυναίκες που συμμετείχε στην κινητοποίηση, σε ένδειξη διαλλακτικότητας.

Οι οργανωτές της σημερινής διαμαρτυρίας τόνισαν, δε, ότι «δεν επιθυμούν να έχουν καμία σχέση με τον χώρο της άκρας δεξιάς και των νεοφασιστών, αλλά απορρίπτουν την υιοθέτηση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ, σήμερα, η δικαστικός της Ρώμης, αρμόδια για τις προκαταρκτικές έρευνες, τάχθηκε υπέρ της παραμονής στη φυλακή, των έξι νεοφασιστών οι οποίοι ανήκουν ή πρόσκεινται στο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα Νέα Δύναμη, σύμφωνα, πάντα, με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Και οι έξι οργάνωσαν ή συμμετείχαν στην εισβολή και στους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στην έδρα του συνδικάτου Cgil, το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η μέχρι τώρα δράση τους δείχνει ότι η βίαιη αυτή συμπεριφορά τους δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, μεμονωμένο γεγονός.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ