Κόσμος

Πούτιν: Οι ρωσικές εκλογές είχαν απόλυτη διαφάνεια και μεγάλη συμμετοχή

Η απόλυτη διαφάνεια, αλλά και η πολύ υψηλή συμμετοχή χαρακτήρισαν τις πρόσφατες εκλογές στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε επίσης να συγχαρεί την «Ενωμένη Ρωσία» για την επικράτησή της, στο πλαίσιο της συνάντησης με τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων της χώρας, αλλά και να ευχαριστήσει τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

«Οι εκλογές ήταν ανοιχτές, όλα έγιναν σύμφωνα με τον νόμο, ενώ είχαν υψηλή συμμετοχή», δήλωσε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους της χώρας προσήλθαν στις κάλπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφού συνεχάρη, δε, το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» για τη «μεγάλη νίκη» του, υπογραμμίζοντας πως «απέδειξε ότι εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης», στάθηκε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 1999 η ρωσική Κάτω Βουλή έχει πέντε κόμματα. Κάτι που αποδεικνύει ότι οποιαδήποτε πολιτική παράταξη έχει την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή της.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα «Νέοι Άνθρωποι», μαζί με τα υπόλοιπα τέσσερα θα συνθέσουν τη ρωσική Κάτω Βουλή. Το κόμμα Ενωμένη Ρωσία αναδείχθηκε νικητής, συγκεντρώνοντας το 49,83% των ψήφων, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ενώ δεύτερο ήρθε το Κομμουνιστικό Κόμμα με 18,93% και τρίτο το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα με 7,55%. Το κόμμα Δίκαιη Ρωσία κατέκτησε το 7,46%, και 5,32% οι Νέοι Άνθρωποι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ