Κόσμος

ΗΠΑ: Αναδύθηκε πόλη που είχε πλημμυριστεί από το 1950 στη Γιούτα

Η πόλη του Ρόκπορτ είχε πλημμυρίσει πίσω στη δεκαετία του 1950, όταν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αποφάσισε να χτίσει ένα φράγμα στην περιοχή.

Η μικρή πόλη του Ρόκπορτ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είχε βυθιστεί πλήρως στο νερό το 1957, όταν οι αμερικανικές αρχές ενέκριναν την κατασκευή φράγματος στην περιοχή. Τώρα έχει αρχίσει να βγαίνει ξανά στην επιφάνεια, λόγω της πρωτοφανούς ξηρασίας.

Εναέρια πλάνα που κατέγραψε με drone o Ντέβον Ντιούι δείχνουν τα θεμέλια παλιών κτιρίων και έναν δρόμο στην πόλη φάντασμα, που χτίστηκε από Ευρωπαίους αποίκους, πίσω στα 1860.

 

"Η στάθμη του νερού στο φράγμα του Ρόκπορτ είναι τόσο χαμηλή τώρα, που πολλά από τα θεμέλια στην παλιά πόλη είναι ξανά ορατά. Η πόλη είχε πλημμυριστεί πίσω στη δεκαετία του 1950 για να κατασκευαστεί το φράγμα" εξηγεί ο χειριστής του drone Ντέβον Ντιούι στην ανάρτησή του για την πόλη – φάντασμα.

"Ολόκληρη η περιοχή είναι επίπεδη και ομοιόμορφη, οπότε ακόμα και αν τα θεμέλια είναι παλιά και σχεδόν έχουν εξαφανιστεί, μπορεί ακόμα να τα δεις ολοκάθαρα εάν ξέρεις που να κοιτάξεις" ανέφερε ο Ντιούι, μιλώντας σχετικά στον τηλεοπτικό σταθμό KSL – TV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Χρησιμοποιώντας ένα drone για να έχω μια υψηλότερη προοπτική με βοήθησε να δω που είναι οι κατασκευές που υπήρχαν πριν από περισσότερα από 70 χρόνια" πρόσθεσε ο Ντιούι.

"Ήταν πολύ ενδιαφέρον να κάθομαι σε μια πλαγιά δίπλα στο φράγμα και να βλέπω ίχνη από τα θεμέλια των παλιών σπιτιών και έναν δρόμο όπου κανονικά θα ήταν καλυμμένα από τα νερά" τόνισε ο άντρας.

Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τις αρχές της Γιούτα, το φράγμα είναι αυτή τη στιγμή γεμάτο στο 26% της χωρητικότητάς του.

Έστω κι αν τα επίπεδα του νερού έχουν υποχωρήσει, το έδαφος μπορεί να είναι ακόμη λασπώδες, λόγω των τόσων ετών υποβρυχίως, οπότε είναι καλύτερο να ελέγξει κανείς τα χνάρια της παλιάς πόλης από ψηλά.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ