Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Μάρτυρες ή εξιλαστήρια θύματα; Τούρκοι: Μας έκαψαν οι Κούρδοι για 1000 δολάρια την φωτιά

Το δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε οι Τούρκοι μέσα στην παραζάλη τους με τις πυρκαγιές στα δάση είχαν εξαπολύσει τις κατηγορίες πως ''Έλληνες & Κούρδοι πίσω από τις φωτιές''!

Τα τουρκικά ΜΜΕ, μάλιστα, κατηγορούσαν και επίσημα το ΡΚΚ, και πιο συγκεκριμένα την κουρδική οργάνωση «Πρωτοβουλία Παιδιά της Φωτιάς»

Σήμερα....βρήκαν και αποδείξεις αφού όπως ισχυρίζονται μέλος του YPG/PKK παραδέχτηκε: «Κάψαμε για 1000/2000 δολάρια ανάλογα με το μέγεθος της φωτιάς»

Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ανακαλύφθηκαν οι καταθέσεις του Σύριου ονόματι (κωδικοποιημένα) M.Ş.S., ο οποίος συνελήφθη στα Άδανα για δράση για λογαριασμό του PKK.

Στο κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε εναντίον του υπόπτου για το έγκλημα της "συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση"αναφέρεται: “Έκανα μια βιντεοκλήση από το τηλέφωνο του φίλου μου στο μέλος του YPG/PKK Ezuz Halil El Turgi, ο οποίος είναι συγγενής της συζύγου μου στη Συρία. Με ρώτησε, "Μπορείς να κάνεις μια δουλειά με πολλά χρήματα;" . Όταν τον ρώτησα τι θα κάνω, είπε: "Δουλεύω για το YPG, έχουμε πολλά χρήματα. Στα Άδανα, κάψτε δάση, κάψτε οχήματα, κάψτε φορτηγά, κάψτε χωράφια, κάψτε ό, τι έχετε μπροστά σας, το μέγεθος της φωτιάς που ανάβετε θα καθορίσει το μέγεθος των χρημάτων που θα κερδίσετε. Δέχτηκα κι εγώ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη για δράση για λογαριασμό της οργάνωσης YPG/PKK στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Γενική Εισαγγελία των Αδάνων. Στο κατηγορητήριο, αναφέρθηκε ακόμη ότι “ο M.Ş.S. είχε επαφή και σχέση με τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, έκανε προπαγάνδα και στρατολόγησε προσωπικό για λογαριασμό του YPG/PKK και συμμετείχε σε οργανωτικές συναντήσεις. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο ύποπτος ήταν σε επαφή με 2 άτομα που σχετίζονται με τις τρομοκρατικές οργανώσεις DAESH και FETO”.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε επίσης αξιοσημείωτες δηλώσεις για δασικές πυρκαγιές που συνέβησαν σε όλη τη χώρα. Αναφέρθηκε ότι το YPG/PKK επικοινώνησε με άτομα που ήρθαν ως παράνομοι ή πρόσφυγες προκειμένου να πραγματοποιήσουν ενέργειες, επιθέσεις και δολιοφθορά στην Τουρκία .

Αναφέροντας ότι ήρθε στην Τουρκία ως φυγάς από τη Συρία πριν από ένα χρόνο, ο MSŞ είπε ότι έλαβε οδηγίες σχετικά με τρομοκρατικές ενέργειες μέσω τηλεφώνου «Όταν πηγαίνετε στο δάσος ή στο όχημα που πρόκειται να κάψετε, πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και γράψτε την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο στο χαρτί. Κάνε μια βιντεοσκόπηση της πυρκαγιάς ρίχνοντας βενζίνη, στείλε μου αυτήν την εγγραφή, θα σου μεταφέρω χίλια ή 2 χιλιάδες δολάρια ανάλογα με την ενέργεια που έχεις κάνει . Μη φοβάσαι κανέναν, δεν μπορούν να σε πιάσουν, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αν δεν κάνεις αυτό που λέω, θα νομίζω ότι με απατάς ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ