Κόσμος

Ουγγαρία: Χαμός με βλάβη στο πληροφοριακό σύστημα – Διακόπηκαν οι προκριματικές εκλογές

Οι πρώτες προκριματικές εκλογές που οργάνωσε η αντιπολίτευση της Ουγγαρίας διακόπηκαν το Σάββατο, μέσα σε δύο ώρες από την έναρξή τους, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος. Έτσι, σταμάτησε η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν αμέσως τον Όρμπαν και την κυβέρνησή του, εκτιμώντας ότι «φοβήθηκαν να δουν τους ανθρώπους να εκφράζουν μαζικά την άποψή τους» και υποσχέθηκαν ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κόμμα του Όρμπαν απάντησε σήμερα καλώντας την αντιπολίτευση «να μην κατηγορεί τους άλλους για την ανικανότητά της»

Η κυριότερη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η Magyar Nemzet, έκανε λόγο για «καθαρό ερασιτεχνισμό» και «τεράστια οργανωτικά προβλήματα».

Τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά μμε αγνόησαν τις προκριματικές εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση, που εμφανιζόταν πάντα κατακερματισμένη απέναντι στον Όρμπαν, αποφάσισε να ενωθεί και να προτείνει κοινούς υποψηφίους. Έξι κόμματα όλου του πολιτικού φάσματος, από την αριστερά μέχρι τους εθνικιστές, συνεργάζονται σε μια προσπάθεια να ηττηθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός στις βουλευτικές εκλογές, τον προσεχή Απρίλιο.

Οι προκριματικές εκλογές διεξάγονταν μεταξύ πέντε υποψηφίων για να αναδειχθεί ο πολιτικός που θα προτείνουν από κοινού αυτά τα κόμματα για την πρωθυπουργία αλλά και για να επιλεγούν οι υποψήφιοι βουλευτές στις περιφέρειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ