Κόσμος

Ξεβράστηκε μπουκάλι με μήνυμα από την Ιαπωνία στη Χαβάη από το 1984!

Το είχαν ρίξει το 1984 μαθητές σχολείου στο πλαίσιο εργασίας

Ένα γυάλινο μπουκάλι που είχε ριφθεί στη θάλασσα πριν από 37 χρόνια από μαθητές λυκείου στην Ιαπωνία, βρέθηκε στο νησί της Χαβάης, περίπου 6.000 χιλιόμετρα μακριά.

Μαθητές της λέσχης φυσικών επιστημών στο Λύκειο Τσόσι στον ανατολικό νομό Τσίμπα άφησαν το μπουκάλι το 1984 στο πλαίσιο μιας εργασίας διερεύνησης των ωκεάνιων ρευμάτων, όπως ανέφερε η ιαπωνική εφημερίδα Mainichi.

Συνολικά, 750 μπουκάλια αφέθηκαν στον ωκεανό κοντά στο νησί Miyakejima του Τόκιο το 1984 και το 1985.

Το πιο πρόσφατο είχε βρεθεί το  2002 στο νησί Kikaijima στο νοτιοδυτικό νομό Καγκοσίμα της Ιαπωνίας.

Στη συνέχεια, τον περασμένο Ιούνιο, η 9χρονη Άμπι Γκράχαμ βρήκε το μπουκάλι σε μια βραχώδη παραλία στο πάρκο Paradise της Χαβάης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα υπήρχαν φόρμες επικοινωνίας στα ιαπωνικά, αγγλικά και πορτογαλικά που εξηγούσαν ότι το μπουκάλι ξεκίνησε από τα ανοικτά των ακτών του Τσόσι και ζητούσαν από όποιον το εντοπίσει να επικοινωνήσει με το σχολείο.

Η Άμπι έστειλε τις φόρμες επικοινωνίας στο Λύκειο Τσόσι, μαζί με ένα σχέδιο της ίδιας και της αδερφής της που έτρωγαν σούσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο υποδιευθυντής Jun Hayashi είπε σε συνέντευξή του στις 15 Σεπτεμβρίου πως «Νομίζαμε ότι το τελευταίο μπουκάλι βρέθηκε στο Kikaijima. Δεν φανταζόμασταν ότι θα βρεθεί άλλο 37 χρόνια μετά».

Από το 1985, μπουκάλια από το σχολείο βρέθηκαν σε 17 μέρη του κόσμου, όπως η Οκινάουα, οι Φιλιππίνες, η Κίνα και η δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Η Mayumi Kanda, 54 ετών, μέλος της λέσχης φυσικών επιστημών του 1984, δήλωσε έκπληκτη ενώ το γεγονός της «ξύπνησε νοσταλγικές αναμνήσεις από τις μέρες του λυκείου μου. Ευχαριστώ όσους το βρήκαν».

Ανάλογη χαρά εξέφρασε και η 9χρονη Άμπι. «Θέλω να πάω να ψάξω να βρω άλλο μπουκάλι» είπε στη Tribune-Herald της Χαβάης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ