Κόσμος

“Σατανική” προπαγάνδα από τους Τούρκους: Κούρδοι θα χτυπήσουν εκκλησίες και θα τα ρίξουν σε εμάς

Νέα κόλπα επεξεργάζεται το τουρκικό “γκεμπελικό” σύστημα. Είδαν κι απόειδαν με τις γνωστές κατηγορίες πως οι ΗΠΑ υποθάλπτουν το ΡΚΚ και θέλουν το Μεγάλο Κουρδιστάν και άλλαξαν τροπάρι. 

Η τουρκική προπαγάνδα επίτηδες ταυτίζει ΡΚΚ-YPG για να συκοφαντήσει ΗΠΑ-ΕΕ ότι υποθάλπτουν την τρομοκρατία

Τώρα όμως έβαλε μπροστά ένα “σατανικό” σχέδιο. Να συκοφαντήσει τους Κούρδους ισχυριζόμενη πως “το PKK/YPG σχεδίαζε να επιτεθεί στις περιοχές όπου ζουν Χριστιανοί και να βάλει στόχο εκκλησίες στη Συρία και να ρίξει την ευθύνη στα τουρκικά στρατεύματα”.

Οι Τούρκοι κατηγρούν το PKK πως αύξησε τις επιθέσεις του “για να διαταράξει την ειρήνη και την ασφάλεια στη Συρία , ενώ φάνηκε ότι είναι σε αναζήτηση νέων βρώμικων σχεδίων στην περιοχή. Οι αιματηροί τρομοκράτες σχεδίαζαν να ρίξουν το φταίξιμο στα τουρκικά στρατεύματα πραγματοποιώντας επιθέσεις πυροβολικού και όλμων στις περιοχές όπου βρίσκονται οι Χριστιανοί στη Συρία, που αποτελούσαν περίπου το 10 % του πληθυσμού της χώρας, και υπήρχαν περιοχές με εκκλησίες που ήταν πυκνοκατοικημένες, πριν από τον εμφύλιο πόλεμο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τώρα οι Τούρκοι λένε πως δήθεν οι Κούρδοι χρησιμοποιώντας κυρίως αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλουν να βλάψουν την εικόνα της Τουρκίας στον διεθνή στίβο.

Το καθεστώς Ερντογάν δείχνει να χάνει το παιχνίδι των εντυπώσεων στο κουρδικό αφού χθες μέχρι και ο Νταβούτογλου δήλωσε: “Σέβομαι την αυτονομία των Κούρδων της Συρίας”.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ