Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Οθωμανικό παραλήρημα Ερντογάν: Η Τουρκία είναι από τα Βαλκάνια μέχρι το Αφγανιστάν

Μπροστά σε ένα φανατισμένο κομματικό κοινό σε ομιλία που πραγματοποίησε χτες ο Ερντογάν ξετύλιξε πάλι το νεο-οθωμανικό σαρίκι του...

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στην εκτεταμένη επαρχιακή συμβουλευτική συνάντηση του κόμματός του στο Kahramanmaraş.
"Είναι κατανοητό ότι εκείνοι των οποίων οι λογαριασμοί σχετικά με την Τουρκία έχουν αλλοιωθεί θα γίνουν ακόμη πιο απερίσκεπτοι την περίοδο που θα οδηγήσει στο 2023" είπε στοχοποιώντας την αντιπολίτευση.

Στην ομιλία του όμως υπήρχαν αρκετά αποσσπάσματα, χαρακτηριστικά δείγματα, πως έλεγε αυτά που ήθελε να ακούσει το κοινό.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στο εσωτερικό της Τουρκίας με την παρομοίωση που έκανε η αντίπαλό του Ερντογάν, Ακσενερ, η οποία συνέκρινε τον Πορθητή με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου, ο Ερντογάν είπε: “Ξεκίνησαν και παρομοιάζουν τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης με τον Πορθητή. Αυτοί δεν κατάλαβαν ποιος ήταν ο Πορθητής και δεν το γνωρίζουν..Κύρια Μεράλ μα εσύ ποιον παρομοιάζεις με ποιον ;Ποιοοοοοοοος ήταν ο Πορθητής και ποιοι είστε εσείς ;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε άλλο σημείο ο μεγαλοϊδεατισμός του “χτύπησε κόκκινο” λέγοντας: “Από τα Βαλκάνια ως τις τουρκικές δημοκρατίες, από το αρχιπέλαγος Αρακάν ως το Αφγανιστάν και από την Αφρική ως την Ασία, όλα τα αδέλφια μας παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη χώρα μας και προσεύχονται να έχουμε επιτυχίες. Για αυτό λέμε πως η Τουρκία είναι ακόμα μεγαλύτερη από τα 784 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Θα είμαστε ένα...Θα είμαστε ισχυροί...Θα είμαστε ζωντανοί...Θα είμαστε αδέρφια...Και όλοι μαζί Θα είμαστε Τουρκία”.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ