Κόσμος

Ιαπωνία: Προσωρινό «φρένο» στον εμβολιασμό στην Οκινάουα - Δείτε γιατί

Ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ πιθανόν οι προσμείξεις που βρέθηκαν σε εμβόλια κατά της COVID-19 της Moderna Inc στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, να προήλθαν από το τρύπημα των φιαλιδίων με τη βελόνα των συριγγών.

Την Κυριακή σταμάτησε προσωρινά η χορήγηση κάποιων δόσεων εμβολίων της Moderna στην Οκινάουα μετά τον εντοπισμό προσμείξεων σε φιαλίδια και σύριγγες. Το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αργότερα ότι μπορεί να μην τοποθετήθηκαν σωστά οι σύριγγες στα φιαλίδια και να έσπασαν κομμάτια από το ελαστικό πώμα τους.

«Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος (για τις προσμείξεις) έχουμε ακούσει ότι δεν είναι θέμα ασφάλειας ή άλλα ζητήματα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Νοριχίσα Ταμούρα, σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι δεν είναι ασυνήθιστο ξένα σωματίδια να εισέλθουν σε ένα φιαλίδιο, όπως συμβαίνει και με άλλα εμβόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες και θα ενημερώσουμε σχετικά», πρόσθεσε.

Ο αγώνας για την ενίσχυση των εμβολιασμών στη χώρα έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες λόγω των καθυστερήσεων στις εισαγωγές εμβολίων και στον εντοπισμό των προσμείξεων σε ορισμένες δόσεις του εμβολίου της Moderna, η οποία οδήγησε στην αναστολή της χρήσης τριών παρτίδων την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τάρο Κόνο, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα ότι θέλει να επιταχύνει την μεταφορά εμβολίων σε δήμους που αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις κρατήσεις ραντεβού για εμβολιασμό λόγω ελλείψεων που αντιμετωπίζουν.

Η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει τώρα πότε και πώς να χορηγήσει ενισχυτικές δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19, οι οποίες μπορεί να χρειαστεί να γίνουν για να διατηρηθεί η ανοσία από τον ιό, αλλά προς το παρόν επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση του εμβολιασμού του κόσμου με τις πρώτες δύο δόσεις, δήλωσε ο Κόνο σε δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κόσμος 0

Εκεί που ήσουν ήμουνα! Σκηνικό Έβρου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ-Τώρα νιώθουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι την αξία της Ελλάδας (Βίντεο)

Βίαια επεισόδια με μετανάστες στα σύνορά της Πολωνίας -Aυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε...