Κόσμος

Σοκ στην Ιαπωνία: Αυτόνομο λεωφορείο χτύπησε τυφλό αθλητή των Παραολυμπιακών

Αθλητής των Παραολυμπιακών στην Ιαπωνία υπέστη τραύματα που θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να θεραπευτούν όταν χτυπήθηκε από αυτόνομο λεωφορείο στο χωριό των αθλητών, ανέφερε η ιαπωνική αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Japan Times.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για τον τζουντόκα Αραμίτσου Κιταζόνο, ο οποίος διαγωνίζεται στην κατηγορία των 81 κιλών. Το λεωφορείο έστριβε δεξιά σε διασταύρωση στο χωριό, όταν έπεσε πάνω στον 30χρονο, που περνούσε διάβαση. Το συμβάν έλαβε χώρα την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αυτόνομα ηλεκτρικά λεωφορεία E-Palette έχουν αναπτυχθεί από την Toyota Motor Corp και χρησιμοποιούνται συνέχεια στο χωριό, Λίγο πριν το ατύχημα το λεωφορείο είχε σταματήσει επειδή ο αισθητήρας του είχε εντοπίσει έναν φρουρό ασφαλείας που ήταν κοντά στη διασταύρωση, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Κιταζόνονο υπέστη μελανιές στο κεφάλι και το σώμα του. Οι επιβαίνοντες στο λεωφορείο δεν έπαθαν κάτι.

Όπως ανέφερε η Toyota και οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών έχει σταματήσει προσωρινά η χρήση των λεωφορείων και θα αρχίσει εκ νέου μόλις κριθεί πως είναι ασφαλές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ