Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Η Airbnb προσφέρει σπίτια σε 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες

Η διαδικτυακή πλατφόρμα διαμονής Airbnb δήλωσε ότι θα φιλοξενήσει 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες χωρίς χρέωση για να τους βοηθήσει να επανεγκατασταθούν σε όλο τον κόσμο.

Ο επικεφαλής της εταιρείας είπε ότι η κίνηση αυτή είναι μία απάντηση σε «μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, Brian Chesky, πρόσθεσε ότι «Ελπίζω ότι αυτό εμπνέει και άλλες επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

«Καθώς δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί πρόσφυγες επανεγκαθίστανται σε όλο τον κόσμο, εκεί θα είναι το πρώτο κεφάλαιο της νέας τους ζωής. Για αυτούς τους 20.000 πρόσφυγες, η ελπίδα μου είναι ότι η κοινότητα της Airbnb θα τους προσφέρει όχι μόνο ένα ασφαλές μέρος για ξεκούραση και για να ξεκινήσουν από την αρχή, αλλά θα είναι και ένα θερμό καλωσόρισμα» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η προσφορά ξεκινά άμεσα και η εταιρεία δήλωσε ότι συνεργάζεται με μη κυβερνητικές οργανώσεις για να βοηθήσει στις πιο επείγουσες ανάγκες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τις υπηρεσίες επανεγκατάστασης και τους εταίρους «για να πάει όπου χρειάζεται» και θα εξελίξει την πρωτοβουλία και την υποστήριξή της, όπως απαιτείται.

«Από σήμερα, η Airbnb θα αρχίσει να φιλοξενεί 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες παγκοσμίως δωρεάν», έγραψε ο Brian Chesky στο Twitter.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το κόστος της διαμονής θα χρηματοδοτηθεί μέσω συνεισφορών της Airbnb και του Chesky καθώς και δωρητών στο Airbnb.org Refugee Fund.

Ζήτησε από εθελοντές οικοδεσπότες να επικοινωνήσουν μαζί του, λέγοντας ότι «Ο εκτοπισμός και η επανεγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στις ΗΠΑ και αλλού είναι μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας».

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Airbnb ενθαρρύνονται εδώ και καιρό να προσφέρουν διαμονή για «άτομα που βρίσκονται σε κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχέδιο ξεκίνησε ως απάντηση στον τυφώνα Sandy το 2012, όταν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι χρειάστηκαν έκτακτη στέγαση.

Από τότε, η εταιρεία φέρεται να έχει βοηθήσει περισσότερους από 75.000 ανθρώπους.

Η εταιρεία ξεκίνησε την πρωτοβουλία της Open Homes το 2017 για να επιτρέψει στην κοινότητα υποδοχής της να προσφέρει τα σπίτια της δωρεάν σε άτομα που επλήγησαν από καταστροφές ή διέφυγαν από πολεμικές συγκρούσεις.

Η πρωτοβουλία έχει προσφέρει έκτοτε δωρεάν διαμονή σε άτομα που επλήγησαν από τον σεισμό της Πόλης του Μεξικού, τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, τις πυρκαγιές στην Αυστραλία και άλλες καταστροφές.

Οδήγησε επίσης στην εταιρεία να δημιουργήσει τη δική της ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση, για να επικεντρωθεί στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να μοιράζονται κατοικίες και πόρους μεταξύ τους σε περιόδους κρίσης.

Την περασμένη εβδομάδα, έδωσε έκτακτη χρηματοδότηση και υποστήριξη στη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, το HIAS και το Church World Service για την παροχή προσωρινής διαμονής για έως και 1.000 Αφγανούς πρόσφυγες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, τοποθέτησε 165 πρόσφυγες σε ασφαλή στέγαση λίγο μετά την άφιξή τους στις ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ