Κόσμος

Aυστραλία: Eκεί πήγε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Γυναικών του Αφγανιστάν

Η FIFpro, η παγκόσμια ένωση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, που κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να φυγαδέψει από το Αφγανιστάν τις γυναίκες ποδοσφαιρίστριες, επιβεβαίωσε ότι κάποια μέλη της εθνικής ομάδας βρήκαν καταφύγιο στην Αυστραλία.

«Είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση της Αυστραλίας για την εκκένωση ενός μεγάλου αριθμού αθλητριών και γυναικών ποδοσφαιριστών από το Αφγανιστάν. Οι νεαρές αυτές, ως αθλήτριες και ακτιβίστριες, εκτέθηκαν σε μεγάλο κίνδυνο και εκ μέρους των συναθλητών τους σε όλο τον κόσμο ευχαριστούμε τη διεθνή κοινότητα για τη βοήθεια που μας παρείχαν» ανέφερε η ανακοίνωση της FIFpro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι της Αυστραλίας ABC οι υπέρμαχοι των προσφύγων εξασφάλισαν τη βοήθεια του πρώην αρχηγού της εθνικής Αυστραλίας, Κρεγκ Φόστερ, που απευθύνθηκε σε διάφορους αξιωματούχους.

Μεγάλη ήταν και η βοήθεια της Καναδής Ολυμπιονίκη στην κολύμβηση, Νίκι Ντράιντεν, που συνεργάστηκε με διάφορους δικηγόρους ώστε να μπορέσουν να βγάλουν βίζα, μαζί με δύο μέλη της παραολυμπιακής ομάδας του Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ