Κόσμος

Το “κόλπο γκρόσο” Ερντογάν με την αμυντική έκθεση IDEF'21-Στήνει βιτρίνα-Ποιοι θα συμμετάσχουν

Η κυβέρνηση της Άγκυρας γιορτάζει τη 15η έκδοση του IDEF, μια μεγάλη έκθεση αμυντικού τομέα και ο “σουλτάνος” ετοιμάζεται από αύριο να στήσει επικοινωνιακό σόου..


Από τις 1.238 εταιρείες που εκπροσωπούνται στο IDEF'21, 536 ανήκουν στον τουρκικό δημόσιο και ιδιωτικό στρατιωτικό βιομηχανικό ιστό. Η απουσία μεγάλων αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών που κατασκευάζουν οπλικά συστήματα είναι εμφανής.

Η Διεθνής Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (IDEF) διεξάγεται κάθε δύο χρόνια από το 1993 με στόχο την προβολή των κύριων καινοτομιών και επιτυχημένων προϊόντων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και τώρα διανύει το δέκατο πέμπτο έτος λειτουργίας της. Το IDEF'21 ανοίγει την Τρίτη, 17 Αυγούστου, για να δείξει στον κόσμο για τέσσερις ημέρες στο Εκθεσιακό, Συνεδριακό Κέντρο Tüyap στην Κωνσταντινούπολη τις δυνατότητες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Σε ομιλία του στις 30 Αυγούστου 2020, ο Ερντογάν τόνισε ότι η πολιτική στρατιωτικών προμηθειών του είναι «να μην αγοράζει κανένα προϊόν που μπορούμε να κατασκευάσουμε με δικά μας μέσα». "Το 2002 είχαμε τζίρο 1 δισεκατομμύριο δολάρια και 62 αμυντικά έργα αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2019 αυξάνουμε τον κύκλο εργασιών μας στα 11 δισεκατομμύρια και τολμούμε να αναλάβουμε 700 έργα συνολικού ύψους 60 δισεκατομμυρίων”, είπε.

Ο Ερντογάν εφαρμόζει το κριτήριο της μη αγοράς οποιουδήποτε οπλικού συστήματος που μπορεί να κατασκευαστεί στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών, τανκς, ελικοπτέρων, ραντάρ ...
 

Με 14 μεγάλα εσωτερικά περίπτερα και έναν μεγάλο εξωτερικό χώρο συνολικής επιφάνειας 120.000 τετραγωνικών μέτρων, η Έκθεση προορίζεται για επαγγελματίες μέχρι να κλείσει τις πόρτες της την Παρασκευή 20 Αυγούστου. Το IDEF'21 χρηματοδοτείται από την τουρκική Προεδρία της Δημοκρατίας, υποστηρίζεται πλήρως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, διοργανώνεται από το Ίδρυμα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSKGV). Είναι μια οντότητα αστικού δικαίου που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1987 και τώρα προεδρεύεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ερντογάν, σκοπός της οποίας είναι να ενισχύσει τη συμβολή της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας στην άμυνα του έθνους.

Η έκθεση είναι διεθνής, αλλά στην πραγματικότητα είναι η μεγάλη βιτρίνα για τον εξοπλισμό που αναπτύχθηκε από τη βιομηχανία που προωθεί ο Ερντογάν από τότε που έγινε Πρωθυπουργός τον Μάρτιο του 2003 και Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Αύγουστο του 2014.

 

Το IDEF'21 συγκεντρώνει όλα τα όργανα για στρατιωτική χρήση, από πυρομαχικά και άρματα μάχης έως πυραυλικά συστήματα όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένων εναέριων, χερσαίων και ναυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων, μαχητικών αεροσκαφών, επιθετικών ελικοπτέρων, ηλεκτρονικών συστημάτων, ραντάρ και ολόκληρου του φάσματος προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν τις κύριες ανάγκες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που σημειωτέον είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες στο ΝΑΤΟ -μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες-, και πολύ μπροστά από αυτές της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Οι εταιρείες


Συνολικά 1.238 εταιρείες είναι παρούσες ή εκπροσωπούνται στο IDEF'21, 536 από τις οποίες είναι τουρκικές, αντιπροσωπεύοντας τη συντριπτική πλειοψηφία του εθνικού δημόσιου και ιδιωτικού στρατιωτικού βιομηχανικού ιστού. Από την άλλη πλευρά, οι μεγάλες αμερικανικές αμυντικές και αεροδιαστημικές εταιρείες - για παράδειγμα, η Boeing, η Raytheon και η Northrop Grumman - δεν παραβρέθηκαν. Ωστόσο, καθώς η Τουρκία είναι ένας σημαντικός πελάτης της βιομηχανίας των ΗΠΑ, συνολικά 173 από τις εταιρείες της είναι παρούσες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην εκδήλωση της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της οργάνωσης.

Ούτε οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες που κατασκευάζουν οπλικά συστήματα, όπως η Airbus, η BAE Systems ή η Rheinmetall, παρευρίσκονται. Ωστόσο, 66 εταιρείες από τη Γερμανία, κι άλλες από το Ηνωμένο Βασίλειο (58), τη Γαλλία (37), την Ιταλία (34), την Ελβετία (25), την Ουκρανία (24), την Κίνα (20), τη Ρωσία (11), το Ισραήλ (9), την Ιαπωνία (8), την Αυστρία (7), τη Σουηδία (7), την Ινδία (5) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (5), έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους.

Οι διοργανωτές του IDEF'21 ελπίζουν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα στοιχεία της έκδοσης του 2019, στην οποία συμμετείχαν 76.000 επαγγελματίες, 151 επίσημες αντιπροσωπείες από 71 χώρες με παρουσία 15 υπουργών και 13 αρχηγών επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων των φιλικών χωρών .

Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 25-28 Μαΐου, αλλά η πανδημία την μετέφερε στα μέσα Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...