Κόσμος

Σύγκριση των αμερικανικών στρατιωτικών δαπανών σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο

Οι ΗΠΑ είναι γνωστές για τις τεράστιες στρατιωτικές και αμυντικές τους δαπάνες. Το 2020, η χώρα κατατάχθηκε Νο1 στον κόσμο όσον αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες στα 778 δισεκατομμύρια δολάρια ξεπερνώντας τις επόμενες εννέα χώρες στην σχετική λίστα, οι οποίες έφτασαν τα 703,6 δισεκατομμύρια δολάρια μαζί.

Όπως σημειώνει ο Avery Koop της Visual Capitalist, ένας σημαντικός παράγοντας είναι το στρατιωτικό -βιομηχανικό συγκρότημα (MIC) που τροφοδοτεί την αμυντική κυριαρχία των ΗΠΑ, με μια μακρά παράδοση των βιομηχανιών άμυνας και όπλων να συνεργάζονται στενά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις ένοπλες δυνάμεις.


Ανάλυση των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ

 


Σε τι ξοδεύονται λοιπόν αυτά τα δισεκατομμύρια;

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) παρουσίασε το σχέδιο δαπανών όταν έκανε την πρόταση προϋπολογισμού του 2020. Περιλάμβανε μερικούς βασικούς τομείς για επενδύσεις, μεταξύ των οποίων:

Air - 57,7 δισεκατομμύρια δολάρια

Ναυτικό - 34,7 δισεκατομμύρια δολάρια

Συστήματα εδάφους - 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια

Space - 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Cyber ​​- 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ο γενικός στόχος του προϋπολογισμού 2020 ήταν η προώθηση της καινοτομίας και η ενίσχυση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για την αύξηση του συντελεστή «ετοιμότητας» του στρατού. Επιπλέον, σε μια προσπάθεια διατήρησης των δυνάμεων, συμπεριλήφθηκε η αύξηση μισθών του στρατού κατά 3,1%.

Στρατιωτική Συντήρηση
 

Παραδόξως, ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν έχουν στην πραγματικότητα τον μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο από πλευράς προσωπικού και ορισμένες από τις άλλες 10 πρώτες χώρες έχουν μεγαλύτερους ή παρόμοιου μεγέθους στρατιωτικούς εξαπλωμένους σε διαφορετικούς κλάδους.

Η Ρωσία μπορεί να είναι μονάχα τέταρτη στην λίστα των δαπανών, αλλά έχει το μεγαλύτερο στρατιωτικό μέγεθος από οποιοδήποτε από τα 10 πρώτα μέλη της λίστας, με περίπου 5,9 εκατομμύρια στρατιωτικό προσωπικό.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ