Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Λεφτά υπάρχουν για τζαμιά αλλά όχι για τις φωτιές-Πυρ και μανία οι Τούρκοι με την Ελλάδα

Έγιναν.... “Τούρκοι” οι Τούρκοι με τις κατηγορίες πως η χώρα έχει λεφτά να φτιάχνει τζαμιά σε αφρικανικές χώρες αλλά δεν έχει για να ενισχύσει τον αντιπυροσβεστικό αεροπορικό στόλο της.

Αφορμή για την σοβαρή τουρκική αντίδραση με την οποία...πήρε η μπάλα και την Ελλάδα ήταν το τζαμί 17 χιλιάδων θέσεων που χτίστηκε από ΜΚΟ στη Γκάνα.

Οι Τούρκοι κατηγορούν την χώρα μας αλλά και τις Γερμανία και Ισπανία ότι κάναμε “μαύρη προπαγάνδα” λέγοντας: «Υπάρχει χρήμα για το τζαμί, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για πυροσβεστικό αεροπλάνο».

Το ζήτημα αφορά σε ένα τζαμί χωρητικότητας 17 χιλιάδων ατόμων που χτίστηκε από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) με έδρα την Τουρκία στην Άκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας, εμπνευσμένο πλήρως από την οθωμανική αρχιτεκτονική. Το τζαμί, το οποίο άνοιξε επίσημα για λατρεία στις 17 Ιουλίου πριν από το τελευταίο Eid al -Adha , “χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο πρόκλησης από την Ισπανία, τη Γερμανία και τα ελληνικά ΜΜΕ αμέσως μετά τις αρνητικές αναφορές που δημοσίευσε η τρομοκρατική οργάνωση FETO” λένε οι Τούρκοι.

“Ορισμένα τμήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συσχέτισαν επίσης το Εθνικό Τζαμί της Γκάνας με τις πυρκαγιές στην Τουρκία και ανέφεραν λανθασμένα ότι η Τουρκία, η οποία δεν έχει αεροσκάφος για να ανταποκριθεί στη φωτιά, έχτισε ένα τζαμί για 10 εκατομμύρια δολάρια στη Γκάνα” συμπληρώνουν οι Τούρκοι.

Επικαλούνται μάλιστα δηλώσεις από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Τζαμιού της Γκάνας Δρ. Ramazan Arıtürk και σημειώνουν πως “το γερμανικό κανάλι της Deutsche Welle (DW) και τα ελληνικά ΜΜΕ διαστρέβλωσαν σκόπιμα το γεγονός”.

Τονίζοντας ότι ορισμένες οργανώσεις στην Τουρκία είναι επίσης εργαλεία για αυτήν την πρόκληση, ο Arıtürk είπε: “Η κατασκευή αυτού του ιερού τόπου πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της Gana-Der, του Ιδρύματος Aziz Mahmud Hüdayi και του Ιδρύματος Abdullah Tivnikli ISAR. Λόγω της φύσης της ίδρυσης, η Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων, το Εθνικό Ιμαμάτο της Γκάνας και το Τουρκικό Θρησκευτικό Ίδρυμα υποστήριξαν επίσης αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι μόνο ένα τζαμί. Χτίσαμε εκεί ένα τεράστιο συγκρότημα. Διαθέτει πολλά τμήματα όπως βιβλιοθήκη, παιδική κλινική, αίθουσα τοκετών, οφθαλμολογική κλινική, ερευνητικό κέντρο, τουρκικό λύκειο, αίθουσα συνεδριάσεων και ξενώνα. Αυτό το έργο ενόχλησε τις δυτικές χώρες”. Είπε επίσης ότι ορισμένοι άνθρωποι και ιδρύματα συνέβαλαν σε αυτό.

Ο Arıtürk συμπλήρωσε: «Το θέμα της προπαγάνδας ήταν ότι η Τουρκία, η οποία δεν είχε αεροσκάφος για να αντιδράσει στη φωτιά, έφτιαξε ένα τζαμί για 10 εκατομμύρια δολάρια στη Γκάνα. Το κράτος μας είχε παράσχει μεγάλη υποστήριξη σε αυτό το έργο, αλλά δεν λάβαμε ούτε μια δεκάρα από οικονομική άποψη». Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσε ότι το Εθνικό Τζαμί της Γκάνας ξεκίνησε και τελείωσε με την υποστήριξη των “καλοπροαίρετων ανθρώπων, μόνο για χάρη του Αλλάχ” κ

 

Πυρά από την αντιπολίτευση

 

Στο μεταξύ οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας από την αντιπολίτευση συνεχίζονται. Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουπλικανικού κόμματος CHP Ενγκίν Οζκότς κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί: “Στην διάρκεια της θητείας σου, εντός τριών ετών, δεν αγόρασες ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Και όχι μόνο δεν αγόρασες, αλλά στην προκήρυξη για πυροσβεστικά αεροσκάφη, για να εμποδίσεις τα αεροσκάφη της Υπηρεσίας Τουρκικής Αεροπορίας, έβαλες ως όρο την δυνατότητα μεταφοράς 5 τόνων νερού

Για ποιο λόγο ; Διότι τα αεροσκάφη της Υπηρεσίας Τουρκικής Αεροπορίας μετέφεραν 4,9 τόνους

Το έκανες αυτό για να μην μπούνε στον διαγωνισμό εκείνα. Στην Υπηρεσία Τουρκικής Αεροπορίας υπήρχαν έξι αεροσκάφη και αν δεν έγινε η συντήρηση και επισκευή τους, εσύ ήσουν υποχρεωμένος να το κάνεις, αλλά εσύ δεν το έκανες και χρησιμοποίησες με άσχημο τρόπο το καθήκον σου

Προδωσες το κράτος και το έθνος, αλλά ακόμη χωρίς να κοκκινίζεις βγαίνεις και λες πως “Φταίει το ρεπουμπλικανικό κόμμα” Πρέπει αμέσως να παραιτηθείς. Πρέπει να παραιτηθείς γιατί δεν είσαι ένας άνθρωπος άξιος για εκείνο το υπουργείo.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ