Κόσμος

Καθηγητής υπέρ διαδηλωτών κατά του lockdown: Δεν είναι "αναρχία" είναι “πολιτική ανυπακοή”

Ένας καθηγητής Νομικής λέει ότι η περιγραφή των διαδηλωτών ως «αναρχικών» είναι λανθασμένη και αντ 'αυτού, οι συγκεντρώσεις το Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία ήταν «υπενθύμιση» στους πολιτικούς ηγέτες ότι ήταν υπόλογοι στο λαό!

Στις 24 Ιουλίου, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης πολλοί από τους οποίους διαμαρτύρονταν ενάντια σε κυβερνητικούς περιορισμούς και κλειδώματα ως απάντηση στο COVID-19.

Ενώ οι προηγούμενες συγκεντρώσεις είχαν συγκεντρώσει μερικές εκατοντάδες συμμετέχοντες, η διαμαρτυρία του Σαββατοκύριακου είδε τους αριθμούς να αυξάνονται δραματικά.

«Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από τους ισχύοντες περιορισμούς έχουν οδηγηθεί να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους επειδή υπάρχουν λίγοι άλλοι τρόποι για να ακουστούν», δήλωσε ο Peter Kurti, διευθυντής του προγράμματος “Πολιτισμός, Ευημερία και Κοινωνία των πολιτών” στο Κέντρο Ανεξάρτητων Σπουδών . «Ίσως υπήρχαν θεωρητικοί συνωμοσίας στο πλήθος, μαζί με εκείνους που ψάχνουν να ακουστούν. Αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων φαίνεται να διαμαρτύρονται για να επισημάνουν το τεράστιο κόστος - οικονομικό, συναισθηματικό και κοινωνικό - που επιβάλλει το κλείδωμα», είπε στους The Epoch Times.

«Η διαμαρτυρία μπορεί κάλλιστα να ήταν “παράνομη” επειδή οι εντολές δημόσιας υγείας περιορίζουν τις συγκεντρώσεις. Αλλά η πρακτική της πολιτικής ανυπακοής, που καθιερώθηκε εδώ και καιρό στις φιλελεύθερες δημοκρατίες, είναι πολύ διαφορετική από την «αναρχία» που απορρίπτει την ίδια την έννοια της κοινωνικής τάξης που δεσμεύεται από κανόνες και νόμους », πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν εναντίον νόμων που θεωρούνται άδικοι κι αυτό δεν τους κάνει αναρχικούς.

«Η παραβίαση της πολιτικής και νομικής εξουσίας, με τη μορφή ανοιχτής διαμαρτυρίας, είναι μια υπενθύμιση ότι όλοι οι πολιτικοί ηγέτες παραμένουν υπόλογοι στο εκλογικό σώμα και όχι μόνο στην κάλπη» καταλήγει...
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ