Κόσμος

Λιβύη: Εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού – Στα ύψη τα κρούσματα

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οι λιβυκές Αρχές ξεκίνησαν το Σάββατο εκστρατεία εμβολιασμού κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη, καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με την αλματώδη αύξηση των μολύνσεων από Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες.

Γι΄αυτήν την έκτακτη εκστρατεία που ξεκίνησε το υπουργείο Υγείας, προσωρινές δομές αναπτύχθηκαν σε έξι συνοικίες της Τρίπολης. Μεγάλες ουρές είχαν σχηματιστεί το πρωί μπροστά σε λευκά αντίσκηνα που είχαν στηθεί την προηγουμένη, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι κάτοικοι της Τρίπολης, αλλά και άλλοι Λίβυοι και αλλοδαποί ηλικίας άνω των 18 ετών κλήθηκαν από χθες να προσέλθουν σε κάποιο από τα ορισμένα σημεία με τα έγγραφα ταυτότητάς τους και «με σεβασμό των προληπτικών υγειονομικών μέτρων», δήλωσε ο Ραουάντ Βεχελίλ, ένας επόπτης γιατρός στο κέντρο της πόλης.

«Η εκστρατεία θα συνεχιστεί όσο θα υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις», διευκρίνισε μιλώντας στο ΑFP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 11 Ιουλίου, οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν καφέ και εστιατόρια, να αναστείλουν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια καθώς και να απαγορεύσουν τους γάμους και τις δημόσιες συναθροίσεις, απέναντι σε μια αύξηση των μολύνσεων.

Ενώ ο αριθμός των ημερήσιων νέων μολύνσεων δεν ξεπερνούσε τις 400 από τα τέλη Απριλίου, ραγδαία αύξηση παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Αριθμοί ρεκόρ χιλιάδων νέων μολύνσεων καταγράφονται καθημερινά σε εθνικό επίπεδο, λόγω κυρίως ενός μεγαλύτερου αριθμού διενεργούμενων τεστ.

Αφότου ξεκίνησε η πανδημία, η Λιβύη –μια χώρα επτά εκατομμυρίων κατοίκων όπου οι υγειονομικές υποδομές έχουν υποβαθμιστεί έπειτα από μια δεκαετία συγκρούσεων– έχει καταγράψει 229.604 μολύνσεις εκ των οποίων 3.344 θανάτους.

Σχεδόν 500.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί από την έναρξη της εκστρατείας τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

"Φούσκα" και μύθος η τάχα τρομερή ισχύς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας -Αποδείξεις-στοιχεία

Η Τουρκία σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο ισχυρή όπως προβάλλει τον εαυτό της, αλλά ούτε και τόσο ανίσχυρη όπως θα ...