Κόσμος

Δικαιώνονται οι Γάλλοι Στρατηγοί-”Στο κόκκινο” αναρχία και τρομοκρατία-Βίντεο της Αλ Κάιντα υπόσχεται όλεθρο

Πριν από λίγες μέρες γράφαμε πως η Γαλλία δέχεται επίθεση κι ο αστικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη στην χώρα με βαριά όπλα.

 

Σαν να μην έφτανε αυτό όμως το φάντασμα τηε τρομοκρατίας επιστρέφει δριμύτερο!

Παρόλο που ο Μακρόν προχωράει διαρκώς σε δράσεις κατά του ακραίου Ισλάμ η Αλ Κάιντα δείχνει τα δόντια της με νέο απειλητικό βίντεο.

Όλα αυτά αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των Γάλλων στρατηγών που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον Μακρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Επιστολή προς τις Αστυνομίες: Γρηγορείτε

 

Αναλυτικότερα, τους τελευταίους 18 μήνες, στη Γαλλία έλαβαν χώρα επτά τζιχαντιστικές επιθέσεις, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν άλλες πέντε. Η χώρα βρίσκεται ξανά σε κατάσταση τρομο-ϋστερίας λες και δεν έφτανε η τεράστια δοκιμασία του κορονοϊού!. Ο υπουργός Εσωτερικών Νταρμανίν έστειλε επιστολή στους αρχηγούς της αστυνομίας ζητώντας τους να είναι "προσεκτικοί" αυτό το καλοκαίρι ενάντια στην τρομοκρατική απειλή. Αυτή η έκκληση για αυξημένη επαγρύπνηση αποτελεί επακόλουθο της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο στις 15 Ιουλίου ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε από ένα προπαγανδιστικό σκέλος της τρομοκρατικής ομάδας Αλ Κάιντα. Αυτή η βιντεοσκόπηση σαράντα λεπτών, για την οποία το Υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι έχει "σημαντικές δυνατότητες διάδοσης", αναφέρει τη Γαλλία ως στόχο της τρομοκρατικής ομάδας. Για αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους αρχηγούς της αστυνομίας να είναι "προσεκτικοί" αυτό το καλοκαίρι

Η Αλ Κάιντα στο βίντεο της 15ης Ιουλίου εξέφρασε την πρόθεσή της «να καταδικάσει τη βλασφημία για τα σκίτσα του Μωάμεθ» και «να βλάψει τη Γαλλία», έγραψε ο υπουργός στο σημείωμα προς τους αστυνομικούς. Για αυτόν τον λόγο, ζήτησε από τους αρχηγούς της αστυνομίας να διατηρήσουν ένα "υψηλό επίπεδο" επαγρύπνησης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ειδικά στο πλαίσιο της "μερικής επανέναρξης των οικονομικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων". "Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτά που διεγείρουν την ενδογενή απειλή", δήλωσε ο υπουργός. την στιγμή που η χώρα έχει εισέλθει σε μια φάση «οικονομικής και πολιτιστικής ανάκαμψης», σύμφωνα με τον Darmanin.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ο φόβος για ένα νέο κύμα υποθέσεων COVID-19 επιδεινώνεται από το βάρος μιας τρομοκρατικής απειλής που εξακολουθεί να υπάρχει. Αυτή η απειλή θα προερχόταν από το γαλλικό έδαφος, εξηγεί το πρακτορείο AFP, επικαλούμενο «πηγή ασφάλειας» με υψηλό προφίλ.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία αποφάσισε με αφορμή το βίντεο να ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα για τις εικόνες, με κατηγορίες για «τρομοκρατική εγκληματική ένωση» και «πρόκληση σε τρομοκρατικές ενέργειες από μια δημόσια διαδικτυακή υπηρεσία επικοινωνίας ».

 

 

Τα μαχαιρώματα έγιναν συνήθεια

 

Πέρυσι σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, η Γαλλία “πληγώθηκε” από τρεις επιθέσεις με μαχαίρια. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ένας 25χρονος Πακιστανός τραυμάτισε δύο άτομα έξω από την πρώην έδρα του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι. Στις 16 Οκτωβρίου, ένας 18χρονος πρόσφυγας από την Τσετσενία αποκεφαλίζει τον καθηγητή ιστορίας και γεωγραφίας, Σαμουέλ Πάτι , έξω από το Παρίσι. Και στις 29 του ίδιου μήνα, ένας 21χρονος εκ Τυνησίας, που είχε εισέλθει στην Ευρώπη λίγες εβδομάδες νωρίτερα μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, σκότωσε τρία άτομα στη βασιλική της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια .

Αλλά και πιο πρόσφατα, ένοπλη επίθεση με μαχαίρι πραγματοποίησε άνδρας σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Claye-Souilly (Seine-et-Marne), κοντά στο Παρίσι, αλλά και στα τέλη Μαϊού είχαμε επίθεση με μαχαίρι σε βάρος γυναίκας αστυνομικού κοντά στην πόλη Ναντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές οι απειλές προκύπτουν σε ένα εξαιρετικά τεταμένο πλαίσιο στη Γαλλία, η οποία και πάλι συζητά έντονα το πρόβλημα του ισλαμισμού στη χώρα, όπως συνέβη και εν μέσω της δίκης των επιθέσεων στο Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015. Οι αρχές φοβούνται επίσης παρόμοιο αποτέλεσμα τον επόμενο μήνα, καθώς τον Σεπτέμβριο έρχεται η δίκη, αυτή τη φορά των επιθέσεων στο Παρίσι της 13ης Νοεμβρίου 2015 , που διαπράχθηκαν στην αίθουσα συναυλιών Bataclan και άλλα μπαρ και πόλεις στο Παρίσι που άφησαν 130 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες
Κάποιο συμβάν με τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες το ζήτημα της ασφάλειας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τους ψηφοφόρους, να είναι τόσο κοντά (10 Απριλίου 2022), μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις! Μην ξεχνάμε και την προ μηνών προειδοποίηση Μελανσόν πως ''Θα έχουμε νεκρό πριν την κάλπη''

Η ασφάλεια, η τρομοκρατία, ο ισλαμισμός και η μετανάστευση αποτελούν βασικό έδαφος στο οποίο θα διεξαχθούν οι μονομαχίες των προεδρικών εκλογών του 2022....

Η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο πριν από λίγους μήνες, το ένατο εδώ και έξι χρόνια, μετά το χειρότερο κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων στη χώρα. Ο κύριος στόχος της μεταρρύθμισης είναι ο έλεγχος της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο , ένα βασικό μέσο για τη διαδικασία ενσωμάτωσης νέων και ριζοσπαστικοποίησής τους. Το νομοθέτημα θα ενισχύσει επίσης την επιτήρηση των θρησκευτικών κέντρων, και τ οκράτος θα είναι σε θέση να κλείσει κάποια εάν διαδίδουν εξτρεμιστικές ιδέες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ