Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Έβαλαν την ουρά στα σκέλια οι Τούρκοι με την “παρέλαση” των Αμερικάνων στην “νέα Σούδα” της Αλεξανδρούπολης

Πριν από λίγες μέρες γράφαμε για την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε «νέα Σούδα» και τις κινήσεις των Αμερικανών εκεί.

Αυτές οι κινήσεις προκάλεσαν κρύο ιδρώτα στους Τούρκους. Τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως οι ΗΠΑ συσσωρεύουν τανκς κοντά στα τουρκικά σύνορα και εμπλουτίζουν τα ρεπορτάζ τους με φωτογραφίες (βλέπε κάτω)... Στην ίδια γραμμή και τα τουρκικά φερέφωνα στην Θράκη μας που παρατηρούν με περισσή ανησυχία την αμερικανική...παρέλαση.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές οι ΗΠΑ επιτάχυναν την αποστολή στη βάση που ίδρυσε η υπερδύναμη στην Αλεξανδρούπολη. 400 οχήματα εκφορτώθηκαν από τα δύο πλοία που αγκυροβολούν στη βάση 30 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Επίσης στη βάση για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν M1A2 Abrams tanks, όπως αναφέραμε στο Πενταπόσταγμα και σε πρόσφατο άρθρο.

Για τους Τούρκους και τους τουρκόψυχους της Θράκης το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λειτουργεί σαν στρατιωτική βάση με επαναλαμβανόομενα φορτία όπλων και πυρομαχικών.

Το νέο...πακέτο περιελάμβανε πολλά M1A2 Abrams tank, M117 θωρακισμένα οχήματα και M2A2 Bradley θωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα. Τα όπλα, που εκφορτώθηκαν από δύο φορτηγά πλοία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, άρχισαν να αποστέλλονται στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία σιδηροδρομικώς και οδικώς για να πραγματοποιηθούν ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις βαλκανικές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διοικητής της SDDC Ευρώπης και Αφρικής Josh Hirsch, ο οποίος ήρθε στην Αλεξανδρούπολη, παρακολούθησε προσωπικά την επιχείρηση προσγείωσης στην Αλεξανδρούπολη.

Επιπλέον, το φορτηγό πλοίο «OCEAN FREEDOM», το οποίο ήρθε στην Αλεξανδρούπολη από λιμάνι στην Ιταλία, άρχισε να φορτώνει για να μεταφέρει τα άλλα όπλα που συλλέχθηκαν στο λιμάνι στην Αμερική.

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούκροι με την αυξημένη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες στην Αλεξανδρούπολης. Συνολικά περίπου 400 στρατιωτικά οχήματα εκφορτώθηκαν από τα πλοία.

Ο συνταγματάρχης Joshua D. Hirsch, από την 598η Ταξιαρχία Μεταφορών του Στρατού των ΗΠΑ, ο οποίος πραγματοποίησε την αποστολή, είπε:

“Όχι μόνο η ποσότητα αλλά και ο τύπος εξοπλισμού που έχουμε κατεβάσει στην Αλεξανδρούπολη είναι πολύ σημαντικός. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήσαμε το λιμάνι για πρώτη φορά για την αποστολή M1s, Bradleys και άλλων τεθωρακισμένων και παρακολουθούμενων οχημάτων. Αυτό είναι ένα απίστευτο ορόσημο για ολόκληρη την ομάδα εδώ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Πιάτ, στις δημοσιεύσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την αποστολή είπε: “Το στρατηγικά τοποθετημένο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει γίνει ένα σημαντικό κέντρο μεταφοράς και logistics για τον αμερικανικό στρατό. Για δυόμισι χρόνια, η Αλεξανδρούπολη είναι ένα από τα πιο ζωτικά λιμάνια της Ευρώπης για την κινητικότητα του στρατού. Οι επενδύσεις στην υποδομή αυτού του λιμένα είναι ένα πραγματικό στρατηγικό επίτευγμα για τον αμερικανικό στρατό και τους εταίρους μας".

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ