Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Γάλλοι & Αμερικανοί ''σφυροκοπούν'' την Τουρκία: Εκπαίδευση Κούρδων στη Συρία

Οργή και πανικός επικρατεί στη Τουρκία, καθώς Αμερικανοί και Γάλλοι στρατιώτες εκπαίδευσαν μαχητές του 400 μαχητές του YPG και του ΡΚΚ. 

''Οι δυνάμεις συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται στις περιοχές που καταλαμβάνει το YPG / PKK στη Συρία, συνεχίζουν να παρέχουν ένοπλη εκπαίδευση στην οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τοπικές πηγές, η ένοπλη εκπαίδευση των Κούρδων από τις δυνάμεις του συνασπισμού έλαβαν χώρα στο όρος Abdulaziz και στο Haseke'', αναφέρουν οι Τούρκοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Κατά τη διάρκεια της 3μηνης εκπαίδευσης, οι Κούρδοι εκπαιδεύτηκαν στη χρήση ελαφρών, μεσαίων και βαρέων όπλων, καθώς και σε μεθόδους επιδρομής και διείσδυσης κατά εχθρικού στόχου.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία, που βρίσκονται στον συνασπισμό που σχηματίστηκε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης DAESH, είχαν προηγουμένως υποστηρίξει τους ''τρομοκράτες'' YPG / PKK στη Deir ez-Zor, ανατολικά του Ευφράτη, με διάφορες στρατιωτικές εκπαιδεύσεις. Η περιοχή Abdulaziz και η περιοχή Oilmer Oil Field στο Deir ez-Zor έχουν μετατραπεί σε χώρους εκπαιδεύσεων.

Γάλλοι στρατιώτες, οι οποίοι ενεργούν επί του παρόντος υπό την αιγίδα των ΗΠΑ στη Συρία, συχνά παρέχουν εκπαίδευση στους Κούρδους'', αναφέρουν οι Τούρκοι. 
  
Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι είναι πάρα πολύ πιθανό, η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, να βοηθήσει στρατιωτικά και πολιτικά τους Κούρδους του YPG, δημιουργώντας ένα ημιαυτόνομο Κουρδικό κρατίδιο στη ΒΑ Συρία στα σύνορα με το Β. Ιράκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία παρακολουθεί τα γεγονότα αυτά εδώ και πολύ καιρό από κοντά και «τρέμει» κυριολεκτικά στην ιδέα δημιουργίας Κουρδικού Κράτους, αρχικά με εδάφη του Ιρακινού και συριακού Κουρδιστάν. Η Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά ότι αργά η γρήγορα έπεται και συνέχεια και όλο το κομμάτι της ΝΑ Τουρκίας «κινδυνεύει» να αποκοπεί με συνοπτικές διαδικασίες. Ειδικά τώρα που μαίνεται καις ένας εσωτερικός "πόλεμος" εντός της χώρας. 

Οι ΗΠΑ και προσωπικά ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του, πριν αναλάβει ακόμη την εξουσία στις ΗΠΑ σε σχέση με τους Σύρους Κούρδους και την κατάσταση στην Συρία.

Οι ΗΠΑ ελέγχουν μια μεγάλη περιοχή κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα μέσω των ενόπλων δυνάμεων τους, ενισχύοντας τους Σύρους Κούρδους με όλους τους τρόπους, όπλα, πυρομαχικά, εκπαίδευση, χρήματα, για να ανακηρύξουν οι ίδιοι σε εύλογο διάστημα την αυτονομία τους στα πρότυπα του ιρακινού Κουρδιστάν, έναντι του καθεστώτος του Άσαντ, το οποίο όμως στηρίζει η Ρωσία, η οποία ετοιμάζει ταυτόχρονα έρευνες στην συριακή ΑΟΖ και αυτό δεν πρέπει επουδενί να μας διαφεύγει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ