Κόσμος

Τυνησία: Ο πρωθυπουργός έδιωξε τον υπουργό Υγείας

Ο Τυνήσιος πρωθυπουργός Χισάμ Μασίσι απέπεμψε σήμερα τον υπουργό Υγείας Φάουζι Μεχντί εν μέσω ανταλλαγής κατηγοριών για την διαχείριση της πανδημίας της Covid-19, την ώρα που η χώρα βιώνει μια έξαρση θανάτων και κρουσμάτων και με την εμβολιαστική εκστρατεία να προχωρά με αργούς ρυθμούς.

Με μια συνοπτική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, στην οποία δεν αναφέρονταν οι λόγοι αποπομπής του Μεχντί, γνωστοποιήθηκε ότι ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μοχάμεντ Τραμπελσί θα αναλάβει καθήκοντα μεταβατικού υπουργού Υγείας.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ραγδαία άνοδο του αριθμού θανάτων που συνδέονται με την Covid-19 και του αριθμού κρουσμάτων του νέου κορονοϊού με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης να δέχεται τεράστια πίεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ορισμένες χώρες παρέχουν βοήθεια στην Τυνησία, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, του Κατάρ και του Κουβέιτ, στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια και αποθέματα ιατρικού οξυγόνου. Στις 8 Ιουλίου, η Λιβύη έκλεισε τα σύνορα με την Τυνησία για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στην Τυνησία είναι ο υψηλότερος στην Αφρική και τον αραβικό κόσμο.

Από την αρχή της πανδημίας η χώρα έχει καταγράψει περισσότερες από 548.000 μολύνσεις, με περίπου 17.000 θανάτους.

Στη χώρα των περίπου 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων, μέχρι σήμερα, έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού λίγο περισσότεροι από 825.000 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ