Κόσμος

Τυνησία: Τραγωδία με 21 σορούς μεταναστών ανοικτά του Σφαξ

«Είκοσι ένα πτώματα μεταναστών ανασύρθηκαν μετά το ναυάγιο του πλεούμενού τους στις 4 Ιουλίου και 50 μετανάστες διασώθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουσέμ Εντίν Τζεμπαμπλί, εκπρόσωπος της τυνησιακής Χωροφυλακής.

Οι μετανάστες αυτοί, οι οποίοι είχαν αναχωρήσει από το Σφαξ και κατάγονταν όλοι από την υποσαχάρια Αφρική, επιχειρούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη, πρόσθεσε ο Τζεμπαμπλί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνολικά τέσσερα πλεούμενα, τα οποία είχαν αποπλεύσει από το Σφαξ, έχουν ναυαγήσει από τις 26 Ιουνίου. Εβδομήντα οκτώ μετανάστες έχουν διασωθεί και 49 πτώματα έχουν περισυλλεγεί μετά τις τραγωδίες αυτές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου στις 3 Ιουλίου ένα πλοίο, που είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη με 127 επιβάτες, βυθίσθηκε στα ανοικτά του Ζαρζί, στη νότια Τυνησία. Ογδόντα τέσσερις μετανάστες διασώθηκαν και 43 χάθηκαν, ανακοινωσε το Σάββατο η τυνησιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ