Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τυνησία: Ναυάγιο με εκατοντάδες μετανάστες ανοιχτά της χώρας

 Η τυνησιακή ακτοφυλακή εντόπισε και διέσωσε σήμερα τουλάχιστον 262μετανάστες που επιχειρούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη με πολλά σκάφη που είχαν αποπλεύσει από την Τυνησία και τη Λιβύη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Μια πρώτη ομάδα αποτελούνταν από 158 ανθρώπους, από την Τυνησία και από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Μεταξύ αυτών ήταν και δύο βρέφη. Είχαν αναχωρήσει τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή από το Σίντι Μανσούρ, στην περιοχή του Σφαξ, απ’ όπου αποπλέουν πολλοί μετανάστες με την ελπίδα ότι θα φτάσουν στην Ιταλία.

Άλλοι 104 άνθρωποι, ηλικίας από 15 μέχρι 40 ετών, αναχώρησαν από το λιμάνι Ζουάρα της Λιβύης και εντοπίστηκαν στα ανοιχτά του Σφαξ. Μεταξύ αυτών ήταν Τυνήσιοι, Μαροκινοί, Σουδανοί, Αιγύπτιοι και Γκανέζοι.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας ανακοίνωσε εξάλλου ότι χθες, σε διάφορες περιοχές, συνελήφθησαν συνολικά 219 άνθρωποι ως επίδοξοι παράνομοι μετανάστες. Ορισμένοι επέβαιναν ήδη σε πλοιάρια, άλλοι σχεδίαζαν την αναχώρησή τους.

Από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν φτάσει στα ιταλικά παράλια περισσότεροι από 13.350 μετανάστες, δηλαδή τριπλάσιοι σε σύγκριση με πέρσι. Περίπου το 15% από αυτούς είναι Τυνήσιοι.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 700 άνθρωποι πνίγηκαν στη Μεσόγειο από τις αρχές του έτους, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...