Κόσμος

Ρωσία-Κίνα προετοιμάζουν το νέο "Περλ Χάρμπορ" για τις ΗΠΑ

Η Ρωσία και η Κίνα φέρεται να προετοιμάζουν στρατιωτική άσκηση απειλή για την Ταϊβάν, αλλά και το Περλ Χάρμπορ. Αυτός ο ισχυρισμός προήλθε από την Ιαπωνία. Ο εκπρόσωπος του Τόκιο Yasuhide Nakayama είπε στο Ινστιτούτο Hudson ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ανησυχούν για το Περλ Χάρμπορ.

«Πρέπει να δείξουμε την αποτροπή απέναντι στην Κίνα, και όχι μόνο στην Κίνα αλλά και στους Ρώσους, επειδή, όπως σας είπα, κάνουν τις ασκήσεις τους μαζί», είπε ο Νακαγιάμα.

Ο Νακαγιάμα, ο οποίος ήταν «ασυνήθιστα ειλικρινής» για την ανάγκη των δημοκρατικών εθνών να διασφαλίσουν την επιβίωση της Ταϊβάν, υπονοούσε ότι η Ρωσία και η Κίνα εργάζονται ως σύμμαχοι που προετοιμάζονται για μια μεγάλη σύγκρουση.

Η ευπάθεια της Ταϊβάν σε εισβολή από την ηπειρωτική Κίνα έχει προκαλέσει ανησυχία για τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους τους τελευταίους μήνες, καθώς οι δυνάμεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού κλιμακώνουν τις στρατιωτικές ασκήσεις τους γύρω από το νησί.

«Νομίζω ότι στην Ταϊβάν ανησυχούν πραγματικά», είπε. «Και επίσης, εστιάζουν στις δύο μεγάλες χώρες που συνεργάζονται και παρουσιάζουν πολλές απειλές έναντι της Ταϊβάν».

«Πρέπει να προστατεύσουμε την Ταϊβάν ως δημοκρατική χώρα», δήλωσε ο Νακαγιάμα, προτού προτείνει ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες ενδέχεται να έχουν κάνει λάθος κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, φαινομενικά παραδεχόμενοι ότι η Ταϊβάν θα επανενωθεί τελικά με την ηπειρωτική Κίνα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διαμαρτυρήθηκε για την περιγραφή της Ταϊβάν ως «χώρας» και ισχυρίστηκε ότι το Τόκιο προσπαθεί να απεικονίσει την Κίνα ως απειλή για να δικαιολογήσει τη δική της στρατιωτική συσσώρευση.

«Αυτό είναι εξαιρετικά ανεύθυνο και επικίνδυνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin. “Ο εν λόγω πολιτικός αναφέρεται κατάφωρα στην Ταϊβάν ως« χώρα »σε πολλές περιπτώσεις, παραβιάζοντας αυστηρά τις αρχές που καθορίζονται στα τέσσερα πολιτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της κοινής δήλωσης Κίνας-Ιαπωνίας και την επίσημη και επαναλαμβανόμενη δέσμευσή της να μην δει ουδέποτε την Ταϊβάν ως χώρα. Ζητάμε από την Ιαπωνία να προσχωρήσει σε αποσαφήνιση και να διασφαλίσει ότι τέτοια πράγματα δεν θα ξανασυμβούν” σημειώνει.

Ο Νακαγιάμα τόνισε καθ 'όλη τη διάρκεια της συζήτησης ότι οι εντάσεις στον Ινδο-Ειρηνικό έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αμερικανική ασφάλεια, ιδίως υπό το φως του συντονισμού μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.

«Πριν από εβδομήντα χρόνια, επιτεθήκαμε στο Περλ Χάρμπορ, αλλά τώρα οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία είναι πολύ καλοί σύμμαχοι, ένας από τους καλύτερους συμμάχους σε όλο τον κόσμο», είπε, σημειώνοντας ότι η Ρωσία διεξάγει ναυτικές ασκήσεις στον Ειρηνικό αυτήν την εβδομάδα. «Δεν θέλω να υπενθυμίσω την επίθεση πριν από 70 χρόνια, αλλά πρέπει να προσέξουμε την άσκηση των Ρώσων. Διεξάγουν από τη δυτική πλευρά, εννοώ, στη Χαβάη. "

Ρώσοι αξιωματούχοι πάντως περιέγραψαν τα πυρά τους στον Ειρηνικό ως έλεγχο εξοπλισμού. «Κατά τη διάρκεια πρακτικών μέτρων, τα πολεμικά πλοία απέκρουσαν από κοινού την αεροπορική επίθεση ενός πλασματικού εχθρού», δήλωσε το γραφείο Τύπου του ρωσικού Ειρηνικού Στόλου την Τετάρτη «Η άσκηση είχε σκοπό να ελέγξει την αξιόπιστη λειτουργία των πλοίων σε ένα θερμό κλίμα.»

Για την Νακαγιάμα, τέτοιες επιχειρήσεις καθιστούν σαφές ότι η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ έχουν ένα κοινό πρόβλημα που πρέπει να αποτραπεί από κοινού.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ