Κόσμος

Ιταλία: Ενέκριναν οι Βρυξέλλες το Σχέδιο Ανάκαμψης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ιταλίας. Σε όλους τους τομείς, το σχέδιο αξιολογήθηκε με Α, ενώ μόνον σε ότι αφορά το κόστος, βαθμολογήθηκε με «Β» από την Κομισιόν.

Αύριο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί την Ρώμη, για να συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και να επισημοποιήσουν το «πράσινο φως» στο Σχέδιο Ανάκαμψης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο οι κύριοι τομείς του: Το 37% των μέτρων του Εθνικού Σχεδίου της Ιταλίας αφορά την περιβαλλοντική μετάβαση, ενώ το 25% είναι αφιερωμένο στην ψηφιακή μετάβαση.

Παράλληλα, η Κομισιόν, έδωσε το ελεύθερο στην καταβολή 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να δοθούν στην Ιταλία μέχρι τον Αύγουστο. Συνολικά, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να καταβληθούν στην Ιταλία, 192,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, υπογράμμισαν ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση Ντράγκι αντιμετωπίζει «με ικανοποιητικό τρόπο» τις επί μέρους συστάσεις της Ένωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται