Κόσμος

Ποιος είναι πίσω από την ισλαμική τρομοκρατία; (Βίντεο)

Ποιος χρηματοδοτεί, σχεδιάζει και θέτει σε λειτουργία τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη; Αυτό το ερευνητικό ντοκιμαντέρ ακολουθεί ένα ίχνος που οδηγεί στην υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν, το ISI, το οποίο φαίνεται όχι μόνο να καταπολεμά την τρομοκρατία, αλλά και να την υποστηρίζει.

Αυτή η ταινία στοχεύει να μάθει ποιος υποστηρίζει τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Ευρώπη βρέθηκαν να είναι μοναχικοί λύκοι ή μέλη μικρών, ανεξάρτητων κυττάρων. Εδώ, ο βραβευμένος συγγραφέας Daniel Harrich εξετάζει λίγο βαθύτερα τα περιστατικά. Οι οδηγοί τον μεταφέρουν στις Βρυξέλλες, τη Μαδρίτη και το Λονδίνο, και σε έναν οργανισμό που ονομάζεται Lashkar-e-Taiba, ή  «Στρατός των Δικαίων». Ιδρύθηκε από, και συνδέεται στενά με την Πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών, ISI.

Η έρευνα του Harrich αποκάλυψε εκείνους που κινούσαν τα νήματα πίσω από πολλές επιθέσεις. Είναι αξιωματικοί του ISI, οι οποίοι συχνά εργάζονται σε συνεργασία και λαμβάνουν χρήματα από τους Γερμανικούς, τους Γαλλικους και τους αμερικανικούς μυστικούς φορείς. Οι ερευνητές παρατηρούν ότι όταν αυξάνεται ο φόβος για νέες επιθέσεις στη Δύση, τόσο περισσότερα χρήματα στέλνονται στους συνεργάτες τους στο Πακιστάν. Και όσο περισσότερα χρήματα έχουν αυτοί, τόσο περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις πραγματοποιούνται. Το "The Business with Terror" διερευνά τον ρόλο του ISI ως χορηγού της τρομοκρατίας και ρωτά: Πού σχεδιάζουμε τη γραμμή συνεργασίας με τις υπηρεσίες πληροφοριών συνεργατών;

https://www.youtube.com/watch?v=ktbBZvTl5kQ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ