Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκία: Μαζικές αυτοκτονίες αστυνομικών τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Συνολικά 15 αστυνομικοί αυτοκτόνησαν τις τελευταίες 25 ημέρες, δήλωσε ο Φαρούκ Σεζέρ, πρόεδρος της τουρκικής αστυνομικής ένωσης Εμνιέτ-Σεν την Τετάρτη.

Συνολικά 40 αυτοκτονίες έχουν πραγματοποιηθεί στην τουρκική αστυνομική δύναμη από τις αρχές του έτους, δήλωσε ο Σεζέρ στο αντιπολιτευόμενο κατάστημα Halk TV, με τον αριθμό να πλησιάζει ήδη εκείνο του 2013, όταν η χώρα κατέγραψε 57 αυτοκτονίες στο αστυνομικό σώμα, το υψηλότερο μέχρι σήμερα.

Το μεγάλο και απρόβλεπτο πρόγραμμα εργασίας και η κακή διαχείριση των αστυνομικών τμημάτων επηρεάζουν αρνητικά τους αστυνομικούς, που φτάνουν μέχρι την αυτοκτονία, σύμφωνα με τον Σεζέρ, ο οποίος εξήγησε ότι τα μέλη της τουρκικής αστυνομικής δύναμης εργάζονται τουλάχιστον 240 ώρες το μήνα, σε σύγκριση με τους δημόσιους υπαλλήλους, που δουλεύουν γύρω στις 160 ώρες.

Μερικοί εργάζονται ακόμη και έως 400 ώρες, πρόσθεσε.

Συχνά «15 αστυνομικοί έχουν ανατεθεί σε καθήκοντα που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από πολύ λιγότερους», είπε ο επικεφαλής του σωματείου, σημειώνοντας την αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση.

«Η αστυνομική δύναμη δεν ήταν ποτέ καλά διαχειρίσιμη», σύμφωνα με τον Sezer. "Όχι μόνο τώρα."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ