Κόσμος

Γερμανία: "Κεφάλι" παίρνει η Χριστιανική Ένωση, στα τάρταρα οι "Πράσινοι"

Οι Πράσινοι είχαν «πάρει κεφάλι» στις 20 Απριλίου σε δημοσκοπήσεις του RTL και του ntv, γεγονός που «επικυρώθηκε» και λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Μαΐου, σε δημοσκόπηση του ARD.

Από τότε άρχισε η καθοδική πορεία για τους Πράσινους, όπως διεφάνη πριν από μία εβδομάδα, οπότε οι Χριστιανοδημοκράτες ανέκτησαν την πρωτοκαθεδρία.

Η τάση αυτή συνεχίζεται καθώς για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες οι Πράσινοι κατρακυλούν κάτω από το 20%,  ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ποσοστά

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, CDU/CSU βρίσκονται στο 27,5% (+1), σημαντικά μπροστά από τους Πράσινους, οι οποίοι περιορίζονται στο 19,5% (-1).

Ακολουθεί πολύ κοντά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 16,5% (+1), ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένουν σταθερά στο 13% και στο 11%.

Η Αριστερά χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 6%, μόλις μία μονάδα πάνω από το όριο εισόδου στην Bundestag.

Με αυτά τα δεδομένα, ο σημερινός «μεγάλος» συνασπισμός (CDU/CSU, SPD) δεν θα ήταν εφικτός, αλλά θα μπορούσε να σχηματιστεί είτε κυβέρνηση CDU/CSU, Πρασίνων και FDP είτε συνασπισμός CDU/CSU, SPD και FDP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...