Κόσμος

Νέο ψήφισμα κοινοβουλίων κατά Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Εν μέσω της τρέχουσας συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια διακομματική Διακοινοβουλευτική Συμμαχία για την Κίνα (IPAC) ζήτησε από τους ηγέτες της G7 να συζητήσουν το ζήτημα της Xinjiang.

Βουλευτές από τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν διαφάνεια σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της IPAC.

Σε μια επιστολή που απευθύνθηκε σε ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής, η IPAC κάλεσε τα κράτη της G7 να απαγορεύσουν τις εισαγωγές αγαθών που παράγονται από καταναγκαστική εργασία και να καθορίσουν ελάχιστα πρότυπα διαφάνειας και αποκάλυψης για εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που επιβάλλουν καταναγκαστικής εργασίας.

Η επιστολή ζήτησε επίσης από την G7 να προτείνει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών για να ανταγωνιστεί την Κίνα στο Belt and Road Initiative (BRI).

Ο γερουσιαστής Marco Rubio, συμπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συμμαχίας για την Κίνα, δήλωσε ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα επιθυμεί έναν κόσμο όπου οι κακοήθεις δραστηριότητές του και οι βαριές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπορούν να διαπραχθούν με την ίδια ατιμωρησία όπως απολαμβάνει εντός των συνόρων της. "Η επιθετικότητα του Πεκίνου απαιτεί ενιαία απάντηση από μέλη της G7 και δημοκρατίες παγκοσμίως."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...