Κόσμος

Συμμαχία Πακιστάν, Τουρκίας Κίνας κατά Ινδίας στο θέμα του Κασμίρ

Στις αρχές Μαΐου ξέσπασε ξαφνικός πόλεμος μεταξύ της Χαμάς που ελέγχει τη λωρίδα της Γάζας και του Ισραήλ, όπου το Ισραήλ ήταν σαφώς ο νικητής. Μετά από 11 ημέρες εχθροπραξιών, η κατάπαυση του πυρός εφαρμόστηκε από τις ΗΠΑ. Το ζήτημα έπρεπε να είχε κλείσει. Αλλά στη συνέχεια, το Πακιστάν προσπάθησε να πάρει θέση υπέρ των Παλαιστινίων, συγκρίνοντάς την κατάσταση με το ειδικό καθεστώς του Κασμίρ .Το Πακιστάν στη συνέχεια προσπάθησε να δημιουργήσει ένα μπλοκ αποτελούμενο από μουσουλμανικές χώρες, συγκεκριμένα την Τουρκία, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, κατά της Ινδίας στο θέμα του Κασμίρ.

Η Κίνα, η Τουρκία και το Πακιστάν είδαν την ευκαιρία να δυσφημίσουν την Ινδία στο Κασμίρ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για τον μουσουλμανικό κόσμο, ειδικά για 22 αραβικές μουσουλμανικές χώρες, η Παλαιστίνη είναι ένα συναισθηματικό ζήτημα και είναι αρκετά αφοσιωμένοι σε αυτό. Όσο για το Κασμίρ, αυτό το ζήτημα είναι ένα διμερές ζήτημα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Ωστόσο, όλες οι προσπάθειες του Πακιστάν ήταν και είναι να διεθνοποιηθεί αυτό το ζήτημα, ώστε ο κόσμος να μην το ξεχνά.

Όσον αφορά την Ινδία, πρέπει να καταστήσει σαφές στον κόσμο ότι το ζήτημα του Κασμίρ είναι διμερές ζήτημα μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν. Η Ινδία δεν πρέπει επίσης να αφήσει την Κίνα να ξεφύγει στο ανατολικό laddakh. Θα πρέπει σταδιακά να μειώσει όλες τις εισαγωγές από την Κίνα ταυτόχρονα και να απαιτήσει την ελευθερία του Θιβέτ, όπως επίσης να αναγνωρίσει την Ταϊβάν. Όσο για το Πακιστάν, η Ινδία πρέπει να την αντιμετωπίζει ως εχθρό. Η Ινδία πρέπει να παράσχει όλη την υποστήριξη στο κίνημα του Μπαχούλ και του Σιντ στο Πακιστάν. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...