Κόσμος

Μοναδικός καλλιτέχνης δημιουργεί διάσημα έργα με ανακυκλώσιμα υλικά!

Μοναδικός στο είδος του ο καλλιτέχνης που φτιάχνει έργα τέχνης από πλαστικό.

Ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης Εντουάρντο Σρορ αναδημιουργεί έργα διάσημων καλλιτεχνών χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε σταγόνα χρώματος, αλλά αντιθέτως το κάνει χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα κομμάτια πλαστικών που μαζεύτηκαν από τους δρόμους και τα ποτάμια της πόλης.

Στην τελευταία του έκθεση είχε αντιγράψει έργα των Πικάσο, Βαν Γκογκ, Μονέ και Γουόρχολ, σε μια προσπάθεια να στρέψει την προσοχή στην ρύπανση που προκαλείται από τα πλαστικά απόβλητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

«Αυτά τα έργα θα μείνουν για αιώνες στην ιστορία της ανθρωπότητας όπως και τα πλαστικά που υπάρχουν στην φύση» δήλωσε ο Σρορ από το στούντιό του στο Σάο Πάολο.

Η εκπομπή του καλλιτέχνη "Natureza Plástica" ("Plastic Nature") θα κάνει πρεμιέρα στο Σάο Πάολο κάποια στιγμή το 2021.

Ο Σρορ εδώ και καιρό εργάζεται για να ευαισθητοποιήσει για το περιβάλλον, δημιουργώντας τεράστια έργα σε δημόσιους χώρους γύρω από το Σάο Πάολο , συχνά κατά μήκος των μολυσμένων ποταμών της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ο Σρορ επέστρεψε στο στούντιο και συνέχισε τις δημιουργίες του από εκεί.

https://www.instagram.com/p/CO_Tj8ThUEu/?utm_source=ig_embed

«Το πλαστικό κυριαρχεί σε όλα και σε όλους σήμερα, έτσι σε αυτήν τη σειρά δημιουργώ έργα τέχνης που δεν έχουν χρώμα ή κόλλα, μόνο κομμάτια από πλαστικές σακούλες που καταλήγουν να δημιουργούν την εικόνα που βλέπετε» είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ