Κόσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκινάει ο εμβολιασμός διαιτητών, κριτών και εθελοντών

Περίπου 18.000 άτομα που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συμπεριλαμβανομένων διαιτητών, κριτών κι εθελοντών, θα εμβολιαστούν κατά της Covid-19 από την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, στην προσπάθεια των Ιαπώνων να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού καθώς ο χρόνος ως την έναρξη της διοργάνωσης μειώνεται καθημερινά.

Ο εμβολιασμός θα αφορά όσους αλληλεπιδρούν στενά και συχνά με τους αθλητές, δήλωσε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο.

Ο εμβολιασμός αφορά τους διαιτητές, το προσωπικό του Ολυμπιακού Χωριού, υπαλλήλους κι εργολάβους, το προσωπικό των αεροδρομίων, τους υπεύθυνους για τους ελέγχους ντόπινγκ και τα μέλη των Εθνικών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών.

Η ιαπωνική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει την πίεση από την αντιπολίτευση και τον κίνδυνο επανεμφάνισης του κορωνοϊού κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, ενώ το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά αργά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η ελληνογαλλική συμφωνία είναι κολοσσιαίας σημασίας και αλλάζει το status quo σε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο-Τα "δώρα" των νέων [email protected]

To ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκρυπτογραφεί σε πρωτότυπη ανάλυση την σημασία της νέας Ελληνογαλλικής Στρατηγικής Αμυντικής...