Κόσμος

''Χαστούκι'' Σ. Αραβίας σε Πακιστάν: Εγκαταλείπει επένδυση-''μαμούθ''

Ο Ειδικός Βοηθός του Πρωθυπουργού Imran Khan για την Ενέργεια και τα Πετρέλαια δήλωσε στο The News International ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δεν θα δημιουργήσει διυλιστήριο στο Γκουαντάρ

"Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αξιοσημείωτη πρόοδος από την Aramco ως προς το πότε και πού θα δημιουργηθεί το διυλιστήριο βαθιάς μετατροπής με δυνατότητα διύλισης αργού πετρελαίου 250.000 βαρελιών την ημέρα", δήλωσε ο Tabish Gauhar στην εφημερίδα.

Είναι ενδιαφέρον, πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρίγκιπα Στέμματος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο Πακιστάν τον Φεβρουάριο του 2019, η Σαουδική Αραβία υπέγραψε MoU 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορους τομείς της οικονομίας και από αυτό το ποσό, ανακοίνωσε να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο διυλιστήριο και το πετροχημικό συγκρότημα στο Γκουαντάρ.

Η SAPM είπε στην εφημερίδα ότι η Aramco διενήργησε έκθεση σκοπιμότητας σύμφωνα με την οποία διαπίστωσε ότι η εγκατάσταση του διυλιστηρίου στο Γκουαντάρ δεν ήταν εφικτή.

Οι επίσημες πηγές ανέφεραν στο The News International όταν οι σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν κατά το πρόσφατο παρελθόν σημείωσαν κατακόρυφη πτώση και έτσι  η συμφωνία αποσύρθηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ