Κόσμος

Μόσχα: Ύποπτος για δολοφονία ενός ομοφυλόφιλου άνδρα το «έσκασε» από δικαστήριο

Από την αίθουσα του δικαστηρίου Μπασμάνι στη Μόσχα το έσκασε ο ο ύποπτος για τη δολοφονία του ομοφυλόφιλου Ρομάν Γιεντάλοφ, ανακοίνωσε η ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση Stimul, επικαλούμενη τον δικηγόρο Αρτιόμ Λάποφ.  

Το κολλέγιο των ενόρκων επρόκειτο να αποφασίσει αν είναι ή όχι ένοχος ο Αντόν Μπερεζνόι, ο οποίος αν και το σκάσε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, άφησε την ταυτότητα του στο δικαστήριο, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η οργάνωση Stimul, επισήμανε ότι στον Μπερεζνόι έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου για περισσότερο από έξι μήνες.  Τον Φεβρουάριο οι ένορκοι αποφάσισαν ότι ο Μπερεζνόι είναι αθώος, ωστόσο, το εφετείο αναθεώρησε την απόφαση αυτή και η υπόθεση εξετάζεται εκ νέου.

Η δολοφονία σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2019, έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού του Κουρσκ. Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον δύο ανδρών. Ο Γιεβγκένι Εφίμοφ τραυματίσθηκε ελαφρά, αλλά ο Γιεντάλοφ ο οποίος κάλυψε με το σώμα του τον φίλο του άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή.

Ο επιζήσας Εφίμοφ, δήλωσε ότι ο δράστης τους επιτέθηκε φωνάζοντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ