Κόσμος

Εσωτερική αξιολόγηση στο BBC εξαιτίας της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Στην ανακοίνωση πως θα εξετάσει τις δημοσιογραφικές πολιτικές του και τον τρόπο διοίκησής του, μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε εξαιτίας των «παραπλανητικών» μεθόδων που χρησιμοποίησε ένας από τους δημοσιογράφους του για να εξασφαλίσει τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνας το 1995, προχώρησε τη Δευτέρα (24/05) το BBC.

Ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός όμιλος ζήτησε την Πέμπτη συγγνώμη, μετά τη δημοσίευση μιας ανεξάρτητης έκθεσης, όπου καταγγέλλονταν οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, ηλικίας 58 ετών, ο οποίος είχε παραιτηθεί στα μέσα Μαΐου για λόγους υγείας.

Το έγγραφο, το οποίο συνέταξε ο πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ντάισον, καταλογίζει ευθύνες στη διεύθυνση του ομίλου για τη διαχείριση της υπόθεσης και τη βούλησή του να τη «θάψει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πιστεύουμε ότι το BBC είναι ένας διαφορετικός οργανισμός σήμερα, με διαφορετικό τρόπο διοίκησης και ισχυρότερος, όπως και βελτιωμένες διαδικασίες», επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιό του σε ένα δελτίο Τύπου.

Όμως, «δεν μπορούμε απλά να υποθέσουμε από πριν ότι τα σφάλματα του παρελθόντος δεν μπορούν να επαναληφθούν σήμερα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έτσι θα γίνεται», συμπληρώνει, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επομένως, «πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο να εξεταστούν, λεπτομερώς, η αποτελεσματικότητα των δημοσιογραφικών πολιτικών του BBC και ο τρόπος διοίκησής του».

Τα συμπεράσματα αυτής της αξιολόγησης, που θα διεξαχθεί από τους διευθυντές χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες θα παραδοθούν τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού της Μεγάλης Βρετανίας, Όλιβερ Ντάουντεν, εκτίμησε σήμερα, στην εφημερίδα The Times, ότι μια «αλλαγή κουλτούρας» είναι αναγκαία στους κόλπους του BBC, εκ μέρους του οποίου αποδοκίμασε μια συμπεριφορά, ορισμένες φορές, υπεροπτική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...