Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

BBC: Αβεβαιότητα για τον τουρισμό και η άδεια Ακρόπολη

Όλη η Ευρώπη περιμένει να δει τι θα γίνει φέτος με τον τουρισμό, την ώρα που πολλές χώρες τον απαγορεύουν ή συμβουλεύουν εναντίον του.

Όπως παρατηρεί στο δημοσίευμά του το BBC, η Ελλάδα είναι μια από αυτές τις χώρες που βασίζονται πολύ στον τουρισμό και προσδοκούν το άνοιγμά του για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν στα χέρια τους πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Μόνο που με την πανευρωπαϊκή αύξηση των κρουσμάτων, η κατάσταση είναι αβέβαιη. Το BBC ισχυρίζεται ότι ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την Ελλάδα και αναρωτιέται αν τα πράγματα θα είναι έτοιμα ώστε να ανοίξει η χώρα μας τις πύλες της μέχρι τα μέσα Μαΐου, πόσο μάλλον που η Αθήνα είναι ακόμα σε αυστηρό lockdown.

«Οι ντόπιοι γίνονται συνεχώς πιο απογοητευμένοι. Η τουριστική βιομηχανία αντιπροσωπεύει το 1/5 της ελληνικής οικονομίας», παρατηρεί το βρετανικό μέσο, λέγοντας πως η Ελλάδα σκοπεύει να εμβολιάσει όλους όσοι εργάζονται στον τουρισμό ως το καλοκαίρι.

Και την ίδια ώρα ηγείται της προσπάθειας για πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα επιτρέψει τη φετινή τουριστική δραστηριότητα.

Το BBC παραθέτει δήλωση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία πιστεύει πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι πολύ σημαντικά για να «νιώσουν όλοι πολύ ασφαλείς» και να μπορέσουν να δουν τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ελλάδας.

«Το σλόγκαν μας είναι πρώτα η ασφάλεια. Για το προσωπικό των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων και φυσικά για το κοινό».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά το σχέδιο για ένα κοινό ψηφιακό διαβατήριο στο οποίο θα αναγράφεται αν ο κάτοχος έχει εμβολιαστεί, ελεγχθεί ή διαθέτει αντισώματα.

H Ακρόπολη άνοιξε μόλις έπειτα από μήνες lockdown και η δημοσιογράφος του BBC την επισκέφτηκε, παρατηρώντας πως εκεί που κανονικά θα ήταν γεμάτη τουρίστες, δεν βρήκε παρά ελάχιστους ανθρώπους, κυρίως ντόπιους…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ