Κόσμος

Λαγκάρντ: Η “πυροσβεστική” της δήλωση ενίσχυσε τις τιμές των ομολόγων

Η “πυροσβεστική” δήλωση Λαγκάρντ το βράδυ της Παρασκευή “απέτρεψε” σήμερα την περαιτέρω άνοδο των αποδόσεων στις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς προκειμένου ν’ ανοίξει η συζήτηση για τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων της πανδημίας, του περίφημου PEPP με προϋπολογισμό 1,85 τρισ. ευρώ.

Έτσι οι αποδόσεις των ομολόγων σταθεροποιήθηκαν σήμερα μετά από την απότομη άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, όταν οι επενδυτές επιχείρησαν να προεξοφλήσουν το σενάριο της “σταδιακής απόσυρσης” των έκτακτων μέτρων από την ΕΚΤ, μετά τη δημοσιοποίηση ορισμένων ενθαρρυντικών δεικτών οι οποίοι αντανακλούσαν την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου στις 10 Σεπτεμβρίου.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 0,95% από το 1,07% του 5ετούς στο 0,19% από 0,28% και του 15ετους στο 1,21% από 1,327%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 58 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 36 εκατ. ευρώ μόνον, αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έκλεισε στο 0,98% από το 1,10% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έναντι -0,14% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,23% από 1,21%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ. κυμαίνονταν στο 1,2216 δολ. από 1,2176 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2212 δολ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...